Ny rapport: Virkemidler for verdiskaping

– Nye behov og nye bedrifter krever at vi hele tiden ser kritisk på hvordan vi rigger oss best mulig for at flere oppstartsbedrifter skal lykkes. Vi har derfor snakket med 600 bedrifter og har med deres tilbakemeldinger som innspill til arbeidet med de offentlige støtteordninger, sier Benedicte Schilbred Fasmer, konserndirektør i DNB for bedriftsmarkedet.

VIRKEMIDLER FOR VERDISKAPING: Ny rapport viser at mange bedrifter synes de offentlige støtteordningene er uoversiktlige, og terskelen for å søke er høy. Foto: Ellen Dokk Holm
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 03. sep 2019
Artikkelen er flere år gammel

Regjeringen jobber med en ny SMB-strategi og er i ferd med å rydde opp i «virkemiddel-jungelen». Det er imidlertid en del utfordringer knyttet til virkemiddelapparatet slik det er i dag, forteller hun.

– En av de viktigste tilbakemeldingene vi får, er at mange synes ordningene er håpløst uoversiktlige, og terskelen for å søke er høy. 44 prosent bruker ekstern hjelp i søknadsprosessen og noen ansetter til og med egne folk som vet hvordan man bør søke, sier Schilbred Fasmer.

Her kan du lese den nye rapporten: Virkemidler for verdiskaping

GOD STEMNING: Konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB, Benedicte Schilbred Fasmer, la i dag frem rapporten «Virkemidler for verdiskaping» på Arendalsuka. Her sammen med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Ellen Dokk Holm