Over én million har sett filmen med gründer-Jane

– Overveldende, forteller en ydmyk bedriftsleder.

OVERVELDENDE RESPONS: Over én million har sett skjult kamera-filmen med Jane Dunkley. Her er hun og med-gründer Rita Saltvedt i In Design. FOTO: Kristine Vikse
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 13. apr 2018
Artikkelen er flere år gammel

De siste dagene har en skjult kamera-film vist hvor mange ringvirkninger Jane Dunkleys interiørbedrift, In Design, skaper. Jane hadde aldri trodd at filmen med henne skulle røre så mange.

At hele Norge synes det er rørende, er overveldende

Filmen, som har spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier, er i skrivende stund sett av mer enn én million.

Den er filmet med skjult kamera, og illustrerer hvordan In Design bidrar med 6,7 millioner kroner til samfunnet hvert år. Dette tilsvarer fire foreldrepermisjoner, to sykepleiere, tre politifolk og fem lærere.

Lurer du på hva din bedrift eller en annen bedrift bidrar med? Sjekk her.

– Jeg hadde ikke trodd at filmen skulle røre så mange. Jeg ble selv veldig stolt og utrolig rørt, fordi jeg er stolt av egen bedrift og av våre ansatte. Men at «hele» Norge skulle det synes det var like rørende, det var overveldende, forteller en ydmyk bedriftsleder.

– Kjenner seg igjen

Jane forklarer at andre bedriftsledere og gründere, kommer til henne og forteller at videoen har høy gjenkjennelsesfaktor.

Mange tenker ikke over hva vi bidrar med til samfunnet vårt

– Jeg tror det er mange bedriftsledere og ansatte i bedrifter som kjenner seg igjen i filmen. Vår bedrift er liten i den store sammenhengen og i hverdagen tror jeg at mange ikke tenker over hva vi bidrar med til samfunnet vårt. Så når det settes i et perspektiv, så er det veldig gøy å se, sier Dunkley.

Trenger du hjelp til å starte bedrift? Kontakt oppstartslosene i DNB – helt gratis!

Et godt team med god stemning

In Design ble etablert i 2004 av interiørdesignerne Rita Saltvedt og Jane Dunkley. I dag består bedriften av et team på 10 personer, alt fra regnskapsmedarbeidere og montører til interiørdesignere.

Butikken holder til på Raglamyr utenfor Haugesund og er på 700 kvadratmeter over to etasjer.

Selskapet har over 50 leverandører fra hele verden, de fleste fra Norge og Skandinavia.

– Vi var to stykker med «passion» for interiør som var interessert i å jobbe sammen. Slettvoll ønsket å starte «shop in shop» her i Haugesund og vi fikk god hjelp fra Slettvoll. I dag står om lag halvparten av omsetningen vår av Slettvoll-produkter, sier Dunkley.

Dunkley er opptatt av at kundene skal oppleve en god atmosfære og god stemning når de kommer inn i butikken.

– Alle de ansatte bidrar til dette, sier Jane.

Les også: I 2011 solgte Get Inspired-Silje DVD-er fra hybelen. Nå har hun 26 ansatte og omsetter for 124 millioner

I fabrikkens første leveår i 1996 produserte Hval Sjokoladefabrikk tre tonn sjokolade i året, nå produseres det samme i løpet av et par formiddagstimer.