Pitcher om 300.000 norske kroner

I høst har flere oppstartsbedrifter pitchet om 300.000 norske kroner gjennom 100 Pitches. Finalistene konkurrerer under kveldens DNB NXT-arrangement, og du kan bli bedre kjent med alle 17 her.

Lesetid 4 min lesetid
Publisert 19. okt 2016
Artikkelen er flere år gammel

 

Bedriftene som i kveld konkurrerer om heder og ære, samt den nette sum av trehundretusen norske kroner, har pitchet seg hit gjennom delfinaler spredt utover hele landet. De innledende rundene har foregått i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, og finalen finner sted under Oslo Innovation Week, nærmere bestemt på DNBs møteplass for gründere og investorer, NXT.

Her er finalistene, sortert etter rekkefølgen de skal pitche:

Immence: Skal endre ølbrygging gjennom ny teknologi som reduserer vannforbruket, svinn og kostnader relatert til personale. Videre vil teknologien kunne gi ut data som kan ytterligere forbedre tappe-prosessen.

Maindeck.io: Selskapet forsøker å bli den første etablerte plattformen som tar for seg hele tørrdokk-prosessen, som skal koble skipsledere med dokker, og legge til rette for en mer effektiv prosess på tvers av områder og skip.

ClevAir: Er et IoT-selskap (Internet of Things) som monitorerer og analyserer data fra omgivelsene for å legge til rette for smarte og optimaliserte bygg- og industriprosesser.

SuperEgo: Selskapet produserer og utvikler digitale helseløsninger, og har et bredt spekter av tjenester. Gründerne ønsker blant annet å forsterke interaktive terapeutiske relasjoner gjennom simulering og bruk av kunstig intelligens.

Time to Riot: Teamet bak selskapet ønsker å gjøre kjøp og salg av kreative tjenester enda enklere. Gjennom denne markedsplassen får freelancere muligheten til å finne potensielle kunder, og på den andre siden vil bedrifter få tilgang til kreative talenter.

Hufsy: Selskapet ønsker å tilby en tjeneste som vil samle all finansiell data for kundene. Her får du som bruker også muligheten til å samhandle med teamet ditt på tvers, så informasjon skal kunne oppdateres raskere.

Sevendof: Er et droneselskap som sikter på å bli verdens største leverandør av industridroner, og har utviklet en ny type drone som kan ta av/lande uten rullebane, har lang rekkevidde og kan stå stille i luften.

Inzpire.me: Er en markedsplass som ønsker å tjene penger på transaksjoner mellom bloggere og reklamekjøpere. Selskapet passerte nylig 3000 registrerte påvirkere med til sammen over 100 millioner følgere.

MinMemoria: Ønsker å bidra til glede, trivsel og livskvalitet for pasienter på sykehjem gjennom en plattform for sosial kontakt mellom pasienten, familien og de ansatte på sykehjemmet.

Box of Words: Er den første språklæringstjenesten som vet hvilke ord du bør lære, og så hjelper deg med å lære dem. En personalisert «språklærer» som tilpasser seg sluttkunden.

Medialounge: Er en digital markedsplass for lisensiert, journalistisk innhold. Lisensiering av innhold har i tidlig fase hovedsakelig vært til annonsører og merkevarer som satser på innholdsmarkedsføring.

Excitus: Er en leverandør av medisinsk teknologi. Første produktet er en maskin som ambulansepersonell skal bruke til å fjerne oppkast og slim fra luftveiene til pasienter.

PayR: Er en betalingsplattform som ønsker å hjelpe kundene med å spare tid og penger på fakturaer, samt tilby bedrifter lavere kundeanskaffelseskost.

Drylab: Utvikler programvare for TV- og filmskapere, som sammen med å ivareta artistiske intensjoner, skal hjelpe brukerne å spare tid og gjøre livet på settet enklere.

Hold: Er en mobilapp som belønner studenter for å fokusere på skolen. Bare start Hold, samle poeng for å ikke bruke telefonen og bruk disse for å låse opp fantastiske belønninger.

SunSense: Har utviklet en personlig UV-sensor som viser hvor mye ultrafiolett stråling kroppen din utsettes for. Sensoren gir deretter beskjed om huden din har fått nok sol.

Home Control: Har utviklet en løsning som gjør det enkelt å administrere og kontrollere nesten alt i huset. Selskapet har samlet flere forskjellige tjenester i en unik løsning.

Solid kvalitetssikring

Selskapene har vært igjennom flere runder med pitching hos jurymedlemmer med relevant erfaring. Alt fra partnere i venture capital-bedrifter, til hjernene bak coworkingspacer og andre eksperter har sittet som jurymedlemmer i delfinalene. I finalen finner vi Rune Bjerke, Anita Krohn Traaseth, Jeanne Sullivan, Haje Kamps, Anita Schjøll Brede og Tanya Marvin-Horowitz som jurymedlemmer. Anita Krohn Traaseth, leder for Innovasjon Norge, forteller litt om hva hun ser etter når en vinner skal kåres.

– Norge er i endring og vi ser etter morgendagens globale selskaper. Vi ser etter de som kan oppfylle denne rollen ved hjelp av spennende teknologi og forretningsmodeller.

Tanya Marvin-Horowitz, managing partner i Capital A Partners LLC, har en litt annen bakgrunn enn Anita og vil bruke anledningen til å se etter nye kandidater å investere i.

– Jeg ser etter globale teknologiselskap i et tidlig stadie som vi forandre og ”disrupte” en industri. Som investor er jeg ute etter selskap som vokser, og som vi kan være med å bidra til veksten til, da spesielt rettet mot det amerikanske markedet. Jeg er veldig spent på å se pitchene fra de norske selskapene her tilstede på DNBs NXT-arrangement, og muligens finne potensielle porteføljekandidater til vårt nye fond.