Robot hjelper deg med bedriftsregnskapet

DNB og fintech-gründeren Luca Labs lanserer faktura- og regnskapsløsning, DNB Regnskap, for småbedrifter. Nå overtar en robot rutinearbeidet og det blir enklere å drive bedrift. Det er gode nyheter for norske bedrifter.

LUCA LABS AUTOMATISERER REGNSKAPSOPPGAVER MED KUNSTIG INTELLIGENS SOM TOLKER OG FORSTÅR REGNSKAPSDOKUMENTER: Tin, Nathalie, Kjell Olaf, Christoffer, Erik og Ben i Luca Labs. Foto: Ellen Dokk Holm
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 09. jul. 2018
Artikkelen er flere år gammel

Luca Labs er en lovende gründerbedrift som automatiserer regnskapsoppgaver der kunstig intelligens tolker og forstår regnskapsdokumenter. Med DNB Regnskap blir det slutt på inntasting av fakturaer og kvitteringskaos. Først ut er en faktura-løsning.

Jakten på tidstyvene

– Regnskap og fakturering tar mye tid, og kan nok oppleves som et «ork» for bedriftskundene. Ved å automatisere manuelle oppgaver, kan de bruke tiden sin på mer meningsfullt og produktivt arbeid, sier Rikard Søreng, leder for Regnskaps- og forretningssystemer i DNB.

DNB Faktura:

Hvem passer DNB Faktura for?

  • Bedrifter i oppstartsfasen
  • De som sender mellom 1-100 fakturaer i året
  • Små bedrifter med enkle behov

Det koster ingenting å registrere seg – prøv det ut og se hvor enkelt det er 🙂

Enklere å ta betalt:

  • Send faktura eller tilbud fra mobilen
  • Mulighet for å fakturere via Vipps
  • Inviter kollegaer eller regnskapsfører og jobb sammen i DNB Faktura

Priser:

  • Det koster ingenting å lage og sende fakturaer
  • Det eneste som koster noe er om du sender fakturaen via Vipps – da tar Vipps kr 5,- per betalte faktura. Se prislisten til Vipps her.
Rikard Søreng, leder for Regnskaps- og forretningssystemer i DNB. Foto: Ellen Dokk Holm

DNB vil at bedriftene skal lykkes, slik at de fortsetter å skape fantastiske ringvirkninger. Å ta knekken på tidstyver, plunder og heft passer perfekt inn i strategien:

Dette gjør hverdagen enklere for bedriftene

– Vi skal skape de beste kundeopplevelsene og gjøre oss fortjent til kunderelasjonen. Den nye faktura- og regnskapsløsningen vi lanserer sammen med Luca Labs er et veldig godt eksempel. Dette er et produkt som gjør hverdagen enklere for bedriftene, sier konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB, Benedicte Schilbred Fasmer.

Benedicte Schilbred Fasmer er konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal

God match med Luca Labs og DNB

Daglig leder i Luca Labs, Ben Fischer, er svært fornøyd med å få DNB med på laget.

– Dette vil spare småbedriftene for mye administrasjon, og vi gleder oss til å levere produktet til kundene, i samarbeid med DNB. Vi har teknologien, men er avhengig av god distribusjon for å nå ut i markedet. Sånn sett er DNB og Luca Labs en veldig god match.

Vi har teknologien, men er avhengig av god distribusjon for å nå ut i markedet.

Budskapet hans får gjenklang hos Rikard Søreng:

– Vi kan ikke være best på alt, og vi klarer ikke å utvikle alle løsninger selv. Samarbeidet med Luca Labs gir oss tilgang til ny teknologi og neste generasjons løsninger, smidig og effektiv produktutvikling og raske beslutninger.

Schilbred Fasmer stemmer i:

– Denne satsingen vil tilføre verdi både for DNB og for kundene våre. Vi gleder oss stort til å lansere dette i markedet!

I snitt bidrar en norsk bedrift med 10 lærere, 7 politibetjenter og 6 sykehjemsplasser

Aldri har det blitt etablert så mange bedrifter som nå