Vant Angel Challenge i Oslo

Angel Challenge programmet for Oslo ble avsluttet i går kveld, og vinneren ble Røst som gikk av med en investering på 1.3 millioner NOK.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 07. des. 2016
Artikkelen er flere år gammel

Totalt 24 investorer gikk sammen om investeringen og en beslutning om hvem som vant var gjort demokratisk. Det var ingen lett avgjørelse for juryen.

– Av de fire selskapene som var på scenen har spredningen på både teknologi og bransje vært stor. Det er en seier i seg selv å være blant de som står på scenen i kveld, sier arrangørene.

Angel Challenge har til formål å skolere investorer i hvordan investere i oppstartsbedrifter. Investorene følger selskapene i flere uker for å komme frem til de ene selskapet som blir investert i. Investorene fant det interessant at vinnerselskapet Røst går inn i et nisjemarked og at de allerede har god utvikling. De håper at selskapet fortsetter den retningen de går i å klarer å kapre markedet.

I finalen deltok:

Outtt

Mari (CEO) leverte en fantastisk presentasjon om hvordan de skal endre turistindustrien. Outt jobber med innhold om «de bortgjemte perlene» og hvordan du som kunde kan få tilgang. Selskapet skal være økosystemet for friluftsopplevelser.

Tifti
Martin og Erlend fortalte investorene i salen om hvordan de skulle monitorer og organisere sitt julebord og utfordringen som medfølger. Tifti løser de typiske festutfordringene: hvem kommer? Hvem har betalt? Med mye mer.

ARCT
Kaisa og deres løsning ARCT, viste publikum hvordan vi må ta smartere beslutninger om å gjøre bærekraftig forretning. ARCT har et verdiforslag om hvordan de kan bistå til å gjøre grønnere beslutninger enklere å ta.

Røst
Brødrene, som har laget en egen kaffemaskin, gjorde en overbevisende presentasjon om hvordan nettopp de burde motta investeringen. Røst skal løse den største utfordringen i kaffebransjen, nemlig brenningen (roasting).

Bruker investeringen til pilot og utvikling

– Denne investeringen betyr at vi kan kjøre på med pilotkunder. Vi slipper å tenke på finansene før nærmere 2018. Det gir en frihet til å jobbe med kunder, og denne investeringen kan gjøre det letter å få andre investeringer, sier gründerne av Røst, Sverre og Trond Simonsen.

Gründerne av Røst pitchet seg til seier.

– Hva skal pengene gå til?

– Pengene skal gå til utviklingen av IT prosjekter og onboarding av pilotkunder. Vi har et prosjekt med Innovasjon Norge der vi har fire kunder som vi nå kan fokusere på. Dette er viktig for oss, avslutter gründerne.