Spennende selskaper i ny akselerator

 

Lesetid 3 min lesetid
Publisert 10. feb 2017
Artikkelen er flere år gammel

I dag ble selskapene som vant fram i konkurransen om å bli med på DNB NXT Accelerator offentliggjort. De fem selskapene er Convertelligence, FundingPartner, Lucidtech, Prosa Security og Quantifio.

Bildet viser, fra venstre: Vegard Hansen, Halvor Lande, Niels Juell, Arash Saidi, Ariel Fischer, Stig Zerener, Erik Rosen, Ståle Zerener, Geir Atle Bore, August Kvernmo, Per Einar Dybvik, Alexander Woxen. Foto: Karl Myrvang

Målet med akseleratorprogrammet er å bidra til etablering av partnerskap som kan gi kommersielle muligheter for både oppstartsselskapene og DNB. Akseleratoren blir et tett samarbeid mellom selskapene, StartupLab og DNB.

Dette er selskapene som er med i akseleratoren:

Convertelligence gjør det enkelt for kunder å kommunisere med selskaper. Selskapet jobber med språkteknologi og forenkler maskiners evne til å forstå språk i kontekst. Målet er å gjøre det enkelt for selskaper å tilby sine kunder kvalitetssikret kundesupport døgnet rundt gjennom automatisering. Maskinlæring og kunstig intelligens brukes i modellene. Convertelligence har et tett samarbeid med Språkteknologigruppen ved Institutt for informatikk ved UiO. Se info om Convertelligence.

FundingPartner ønsker å tilby en internettbasert markedsplass hvor kredittverdige små og mellomstore bedrifter med lånebehov kobles sammen med småsparere og investorer som ønsker bedre avkastning på kapital enn hva banken tilbyr på innskuddskontoer. Bedriftene som søker om lån gjennom webportalen, vil gå gjennom en godkjennelsesprosess og deretter bli rangert av FundingPartner, som også fastsetter lånets rente. Således trenger ikke investorene gjøre en dyp analyse av bedriftene på plattformen, men investorene vil bli oppfordret til å diversifisere sine porteføljer for å redusere risiko. Les mer om FundingPartner.

Lucidtech utvikler kunstig intelligens for effektiv uthenting av informasjon fra fotograferte, skannede og digitale dokumenter. Vår teknologi muliggjør automatisering av arbeid som i dag gjøres manuelt, som for eksempel validering og kontroll av billag. Se info. om Lucidtech.

PROSA Security har utviklet en programvare for modellering, analyse og testing av komplekse IT-systemer. Modellen som bygges gir en helt presis representasjon av oppførselen til systemet. Ved hjelp av programvare lage en presis modell av selve systemdesignet. Det gjør kundens arkitekter og utviklere i stand til å analysere og løse sikkerhetsproblemer på system-nivå. I stedet for å være reaktiv når angrep oppdages, kan kunden være proaktiv og gjøre reprogrammering før skaden har skjedd. Les mer om PROSA Security.

Quantifio er en samarbeidsplattform for data science basert på ti års erfaring fra bransjen. Å være data-drevet er dagens businessklima, men bedrifter kommer som regel til kort i gjennomføringen grunnet ineffektiv arbeidsflyt og teknologi. Selskapet ønsker å gi bedrifter
løsningen som utnytter den nye fremvoksende teknologikunnskapen til det fulle, samt å koble mennesker og data for å drive bedre beslutninger. Les mer om Quantifio.

Lovende og ambisiøse
Selskapene som er valgt er lovende, ambisiøse tidligfase-teknologiselskaper, som har lansert sitt første produkt eller skal gjøre det i løpet av de neste seks månedene.

-Selskapene ble valgt fordi de har unike forslag til løsninger og sitter med høy fintech-kompetanse. Nå skal vi skal jobbe sammen for å videreutvikle idéene og produktene til selskapene, sier Per Einar Dypvig i StartupLab.

Per Einar Dybvik, StartupLab

-Vi er veldig fornøyd med de selskapene som er valgt ut og er spente på å se hva vi får tilgjennom samarbeidet med dem. Vi håper at resultatet fra samarbeidet blir vinn-vinn for både selskapene og DNB. Kanskje blir DNB deres første kunde?, sier Halvor Lande, leder for Digitalisering og Forretningsutvikling i DNB.

Les mer her om DNB NXT Accelerator.

Halvor Lande, DNB. Foto: Stig Fiksdal