Har du 1.5 millioner og ønsker å bli vingårdeier?

Ville du satset alt på en vingård i Italia?

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 27. okt 2017
Artikkelen er flere år gammel

På tirsdag begynte TV 2-serien om norske gründere, eller drømmere, som tør å ta steget ut i det ukjente – og starte sin egen bedrift. De satser på en drøm de kanskje har hatt i mange år.

Det resulterer i engasjerende TV.

«Nå eller aldri» vil gå over åtte episoder, og det er Erik Larsen som skal veilede gründerne utover høsten. Han er en av DNBs fire Oppstartsloser, som er en gjeng kompetente gründereksperter som veileder nordmenn som vil etablere bedrifter. Blant annet.

Drøm om «bli italienere»

I første episode fikk du møte nordlendingene Trine og Endre, som har gjort bergensere av seg med 23 år fartstid i den regnfulle vestlandshovedstaden.

Nå er deres drøm å «gjøre italienere av seg», noe vi fikk et innblikk i under tirsdagens premiere. Trine og Endres drøm var en vingård i Italia, en gård de til slutt fant i Piemonte, nordvest i Italia.

Vingården heter Cascina Allegria.

Utfordringer med en vingård

Nå er det gått fire måneder siden programmet ble filmet ferdig, og de har, som typisk er for førstegangsgründere, møtt på en rekke små og store utfordringer, som oftest med rot i det finansielle.

Trine og Endre ønsker å drive en liten agriturismo, hvor de skal tjene penger på å leie ut leiligheter, være vertskap og på sikt lage sin egen vin.

Trenger investorer

Det krever kapital, og akkurat nå trenger Trine og Endre flere investorer for å oppfylle drømmen. De leter etter en investor som kan investere og bli medeier. De ser etter investeringer i klassen 1,5-4 mill NOK. Men er åpne for forhandlinger både på hva investor sitter igjen med (eierandeler) og hva en investor kan bidra/tilføre i form av kompetanse, nettverk og kapital.

En spennende fremtid

For Trine og Endres reise fra regnfulle Bergen til atskillig mer solrike Piemonte, har ikke bare vært enkel.

Dette er hva Endre forteller oss:

– Vi satser i dag det vi har og ser hvor langt vi kommer med det. Vi mener det skal holde til at vi får leiligheter og driften i gang, men med en eller flere investorer så hadde vi hatt muligheten til både å gjøre besøksopplevelsen bedre ved å kunne bygge basseng, innrede vinkjeller, legge ting litt mer til rette, samt vi kunne få bygget egne produksjonslokaler og skalert opp vinproduksjonen raskere.

Synes du dette høres spennende ut, kan du lese mer om prosjektet til Trine og Endre her.

Her kan du investere i Cascina Allegria

Har du en drøm om å starte noe nytt? Kontakt Oppstartslosen.