MESH: - Uerfarne gründere undervurderer hvor ekstremt viktig nettverk er

Etter å ha gründet flere selskap, startet Anders Mjåset inkubatoren MESH. Mjåset understreker at nettverk er uhyre viktig for at gründere får sine første partnere, investorer, ansatte og kunder.

SKAFF DEG ET NETTVERK: – Ingenting er mer effektivt enn å ha 1.000 personer som holder på med noe tilsvarende som det du selv gjør. Da har du 1.000 mentorer som du kan lære av, sier gründer av MESH, Anders Mjåset. Foto: MESH Foto: Fredrik Solstad
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 11. apr. 2019
Artikkelen er flere år gammel

MESH har i dag 300 oppstartsbedrifter og vekstbedrifter med tilsammen 1.400 personer som medlemmer.

– Uerfarne gründere undervurderer hvor ekstremt viktig nettverk er, sier Anders Mjåset, nestor i det norske innovasjonsmiljøet.

1000 personer = 1000 mentorer

Mjåset forteller at i et nettverk vil en bedrift, både oppstartsbedrifter og vekstbedrifter, finne selskaper og personer med akkurat de samme utfordringene som en selv har.

– Ingenting er mer effektivt enn å ha 1000 personer som holder på med noe lignende som det du selv gjør. Da har du 1000 mentorer som du kan lære av.

I et nettverk vil selskapene både være mer eller mindre modne innen ulike områder, og slik vil nettverk være til stor hjelp for de fleste selskaper.

– Uerfarne gründere bruker litt mye tid på ideen sin og produktet sitt, og litt lite på struktur og nettverk. Men, via nettverk vil mange startups få sine første kunder, partnere, investorer og ansatte.

BRUK TID PÅ NETTVERK: – Uerfarne gründere bruker litt mye tid på ideen sin og produktet sitt, og litt lite på struktur og nettverk, sier Anders Mjåset i MESH. Foto: MESH

Deling av kompetanse og nettverk

MESH og The Creators Community ble etablert i 2011, etter at selskapet PramPack ble solgt til Stokke. Anders opplevde det norske startup-miljøet som litt tregt.

– Vi var svært fascinert av startup-miljøene i London, New York, San Francisco og Stockholm, og følte oss litt alene her hjemme, sier Mjåset.

MESH har lokaler midt i Oslo sentrum. I inkubatoren deles kompetanse og nettverk, og MESH sine community manager kobler firmaer og personer.

– Vi gjør litt forskjellig. Vi er en inkubator for medlemmene som sitter hos oss. Vi har fleksible kontorer for personer og bedrifter som ønsker en kontorplass en periode. Vi prøver også å lage neste generasjon infrastruktur for vekstbedrifter. I tillegg arrangerer vi eventer, og vi har bar og kafé.

100.000 treff i 2018

Siden oppstarten i 2011 har Anders Mjåset og gjengen i The Creators Community, satt i gang fire innovasjonshub-er. MESH i Oslo, Digs i Trondheim, og Founders House og Startup Village i København. MESH har også fokus på kreativ næring som grenser mot teknologi.

Bare i 2018 var det 100.000 personer innom MESH

– Bare i 2018 var det 100.000 personer innom MESH. Vi har arrangert 700 eventer, halvparten mot startups og innovasjonsmiljøet. Kjernemiljøet består av 1.400 medlemmer i nettverket vårt, som igjen er koblet mot med medlemmene av de andre hub-ene.

Koblingsmekanismer som funker

Hundrevis av selskap har hatt tilholdssted hos MESH. Kahoot og Douchebags er to kjente startups som har sittet hos MESH helt fra de var bitte små til de ble store, og deres kontorer har blitt tatt over av nye vekstselskaper med en lys framtid i Marketer Technologies og PortalOne.

– Selskapene sier de får nettverk, miljø og fleksibilitet ved å være hos oss. Flere av dem som har flyttet ut ønsker å flytte inn igjen ganske fort. Her møtes startupene investorer, partnere, tilsatte og kunder. MESH har koblingsmekanismer som funker veldig bra.

Ny samarbeidsavtale med DNB

MESH startet å se etter partnere for noen år siden og DNB ble partner.

MESH har sammen med The Creators Community over 3000 medlemmer og 600 selskaper som del av sitt nettverk

– Vi ønsker å påvirke bankene slik at de lager produkter og finansiering til små bedrifter. DNB hadde allerede en satsing mot gründere og det var derfor naturlig å ta kontakt, sier Mjåset.

Tina Wesselsen som er sponsorsjef i DNB forteller at DNB ønsker å bidra til at flere gründere lykkes for samfunnet vårt er helt avhengig av flere gründere og den verdiskapningen de står for.

– Vi har i dag flere samarbeid med gründerhus rundt i landet og vi ser veldig fram til ny avtale med MESH. MESH har sammen med The Creators Community over 3.000 medlemmer og 600 selskaper som del av sitt nettverk. De har posisjonert seg som en profesjonell og attraktiv aktør for å være med å drive vekst og utvikling, sier Tina Wesselsen.

DNBs oppstartsloser vil være til stede på MESH for å gi råd til gründerne.

– Vi skal sammen videreutvikle vår satsing på DNB NXT, Norges største møteplass for gründere og investorer, og ikke minst skape masse aktivitet for og med gründerne. Vi heier på gründerne!

DNBs API-er åpnes for alle

Mer enn 150 gründere søkte seg til ny akselerator – fire ble plukket ut

Selvstendig næringsdrivende – dette må du sjekke i skattemeldingen

Tina Wesselsen, sponsorsjef i DNB. Foto: DNB