Vekstpotensial, men mangler tilfredsstillende sikkerhet? Slik kan du få lån til bedriften din

 

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 03. jul. 2017
Artikkelen er flere år gammel

En ny avtale mellom Innovasjon Norge og DNB gir små og mellomstore bedrifter som mangler sikkerhet mulighet til å få lån.

Manglende sikkerhet hindrer mange bedrifter i Norge å nå sitt vekstpotensial fordi det er vanskelig å få lån. For å fremme vekst og innovasjon har Innovasjon Norge og DNB inngått en ny avtale som kalles «Vekstgaranti». DNB står som långiver, og Innovasjon Norge garanterer for lånet og dekker inntil 75% av eventuelle tap.

-På denne måten kan DNB gi lån til små og mellomstore bedrifter som ellers ikke hadde hatt mulighet til å få lån. Det gir oss mulighet til å være med på langt flere og større tidligfasefinansieringer enn tidligere, i samarbeid med Innovasjon Norge, sier Benedicte Schilbred Fasmer, konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB.

Garantien kan gis til små og mellomstore bedrifter (SMB*) som er raskt voksende eller innovative. Kravet er at bedriftene er kredittverdige, men mangler sikkerhet for å få banklån.

-Vi er veldig glade for å kunne tilby denne type finansering. Nye bedrifter er avgjørende for vekst. Det er de nye og innovative bedriftene som skaper flest arbeidsplasser. Å si opp en trygg jobb for å skape noe nytt er kjempetøft. Og særlig når man skal ansette sin første medarbeider og får ansvaret for andres levebrød også. I DNB har vi bestemt oss for å hjelpe dem til å lykkes, sier Schilbred Fasmer.

Oslo, Stavanger og Trondheim

I første omgang er det DNB-kontorene i Oslo, Stavanger og Trondheim som tilbyr dette lånet. Er du og din bedrift interessert i å høre mer, ta kontakt med disse rådgiverne:

  • Oslo: Thomas Kruse, thomas.kruse@dnb.no, tlf: 905 86 990
  • Stavanger: Kristin Bjelland, kristin.bjelland@dnb.no, tlf 98 08 90 81
  • Trondheim: Kirsti Susanne Blikeng, kirsti.blikeng@dnb.no, tlf. 95 09 96 56

Fakta om Vekstgarantien

  • Målgruppen for Vekstgaranti er bedrifter som er kredittverdige, men ikke kan stille tilfredsstillende sikkerhet for å få banklån
  • DNB foretar selv kredittvurderingen, vurderer selskapet og formål
  • Innovasjon Norge foretar ingen egen kredittvurdering, kun godkjenning av låntaker
  • Godkjenning av en Vekstgaranti tar kun få dager
  • Maksimalt lån for en bedrift med dekning fra Vekstgaranti er 4 millioner kroner, minimum er 250.000 kroner

*SMB: Bedrift med mindre enn 250 ansatte, omsetning under EUR 50 millioner og balanse under EUR 43 millioner.