- Vi digger kø i kassa

De ansatte i blomsterbutikken Holmestrand Kreativ Fryd er alltid klare til å hjelpe sine kunder. Nå før påske er det hektiske dager og det er ikke bare blomster denne butikken selger.

HEKTA PÅ HEKTISK: Lisbeth Jensen, butikkansatt og Iris, blomsterdekoratørlærling, stortrives når det er litt hektisk. FOTO: Stig B. Fiksdal
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 26. mar. 2018
Artikkelen er flere år gammel

Holmestrand Kreativ Fryd Blomster AS ble etablert for snart fem år siden og drives i dag av blomsterdekoratørmester Johanne Bakkehaug, som også er fagtekniker i botanisk design.

DRIFTIG DAME: Lisbeth Jensen poserer foran butikken sin i Holmestrand. FOTO: Stig B. Fiksdal

Da vi ankommer butikken en formiddag i mars er det allerede full aktivitet. Lisbeth Jensen, en av tre på jobb denne dagen, trives veldig godt hver eneste dag.

– Se rundt deg, da! Det kan være grått og trist, men det å komme inn her i butikken med de fine blomstene og møte kundene er helt spesielt. Her er det full fart fra morgenen av hver dag, sier Lisbeth Jensen.

PENT DEKORERT: Et utvalgt av blomster du finner i Kreativ Fryd i Holmestrand. FOTO: Stig Fiksdal

– Digger kø i kassa

Nå som påsken er her er det ekstra mye å gjøre. Det lages sammenplantinger og selges mye påskeblomster.

– Palmehelgen og alle dagene før påske er veldig travle. Påsken er busy, men julen er enda mer hektisk – da er det unntakstilstand her. Men, det å drive en blomsterbutikk betyr salg og vi digger kø i kassa, sier Jensen.

Årets spire

Johanne Bakkehaug får skryt av sine ansatte for å være en god leder. De ansatte kurses også i alt fra blomstertrender til salg.

– Johanne er en utrolig kreativ og inspirerende leder. Hun er bare 31 år, men har holdt på med blomster i 16 år. Hun har fått mange utmerkelser og ble Årets Spire i Interflora i 2016, forteller Jensen.

Jeg blir litt stolt

Den kreative blomsterbutikken bidrar hvert år til samfunnet med 820.000 kroner som tilsvarer en barnehageplass, to år høyere utdanning, en skoleplass i barneskolen og to behandlinger av kreftpasienter.

– Jeg blir litt stolt, sier Bakkehaug, når hun får høre hvor mye bedriften hennes bidrar med til samfunnet. Bakkehaug har også alltid folk som er på arbeidstrening i butikken. Hun er opptatt av at så mange som mulig får muligheten til å komme i arbeid og får vise seg frem.

Her kan du sjekke hva din bedrift bidrar med til samfunnet.

BLOMSTER-TROIKA: Margrethe Kjeldsberg, Lisbeth Jensen og Iris Beate Bentzen, viser frem lokalproduserte produkter som selges i blomsterbutikken. FOTO: Stig Fiksdal

Lokale og kortreiste varer

Blomsterbutikken selger ikke bare blomster og planter. Rundt omkring i butikken finner vi karameller, sjokolade, drikkevarer, puter, vaser, serviser, kluter, sitteunderlag og lefser. Mange av varene er fra lokale produsenter.

– Vi samarbeider med mange. Mosaikk i Horten hjelper mennesker som er i omstilling og der produseres pledd og sitteunderlag. Svingen Aktivitetssenter er en annen bedrift vi selger varer for, de lager blant annet populære tennbriketter og til og fra kort, sier Jensen.

Rush av kunder fra motorveien

Blomsterbutikken har mange faste kunder og mange kommer utenbys fra.

– Vi har mange kunder fra Oslo, Sande, Drammen, Sandefjord og Larvik. I tillegg kan det være et rush av kunder når det har gått galt på motorveien for da må de kjøre om via Holmestrand. Når de ser oss stopper de og kjøper med seg blomster, avslutter en fornøyd Jensen.

Les her om Get Inspired- gründeren og hvordan hun har bygget opp sin nettbutikk.

Ler mer her om hvilke fantastiske ringvirkninger norske bedrifter skaper.