Wim har samlet 24 veldedige organisasjoner i én julekalender

Da Wim Van Overvelt lå på sykehuset etter operasjon av dobbelt beinbrudd etter å ha falt på isen, fikk han ideen om å lage en helt spesiell julekalender som han kaller Advent for Alle.

FORRETNINGSIDEEN KOM I SYKESENGEN: Da Wim Van Overvelt lå med brukket bein på sykehuset fikk han ideen om å lage Advent for Alle, en adventskalender der du støtter 24 veldedige organisasjoner i løpet av desember. Foto: Privat
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 15. nov. 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Mange synes det er vanskelig å velge én veldedig organisasjon å støtte, derfor samlet jeg 24 av dem i én julekalender, sier Wim Van Overvelt.

Gründeren startet opp i juni i år og fikk raskt respons fra 24 veldedige organisasjoner som ville være med på kalenderen.

Responsen har vært utrolig positiv

 

24 LUKER: – Mange synes det er vanskelig å velge én veldedig organisasjon å støtte, derfor samlet jeg 24 av dem i én julekalender, sier gründeren av Advent for Alle, Wim Van Overvelt. Foto: Advent for Alle

NAV og Oppstartslos

 

Van Overvelt hadde hørt om oppstartslosene i DNB som hjelper gründere gratis med gode råd og tips, og tok kontakt for å få hjelp. Hos oppstartslosen Olle Kronvall fikk gründeren mange gode råd, men særlig to råd bet han seg merke i.

– Da jeg kom tilbake på jobben etter beinbruddet, mistet jeg jobben i en omorganisering og ble arbeidsledig. DNBs oppstartslos ga meg et veldig godt råd om å søke NAVs ordning for dagpenger til folk som etablerer bedrift, sier Van Overvelt.

Van Overvelt søkte og ble sendt videre til det NAV kaller en næringsfaglig vurdering. NAV bruker det private selskapet AS 3 Employment til å vurdere om gründernes ideer har et potensial til å bli en inntektsbringende bedrift. Selskapet var veldig positive til forretningsideen, og NAV ga gründeren maksimal støtte, noe som tilsvarer 12 måneder med dagpenger.

– Jeg får nå dagpenger i 12 måneder, og dersom bedriften min går i overskudd kan jeg utbetale litt lønn til meg selv i tillegg. Hele søknadsprosessen var veldig enkel, alt ble gjennomført på telefon og elektronisk, forteller gründeren.

 

Målet er å selge 30.000 kalendre i år

Gründeren fikk også gode råd om hvordan starte en bedrift fra oppstartslosen.

– DNBs oppstartslos ga fine råd, i tillegg mente han at dette er en god idé og at jeg bare måtte satse. Det ga meg ekstra tro på at jeg kunne lykkes.

BEINBRUDD: Med et alvorlig beinbrudd fikk Wim Van Overvelt tid til å tenke ut sin nye forretningsidé og starten på et nytt gründereventyr. Foto: Advent for Alle

Samlet inn 200.000 kroner

Van Overvelt satte samtidig i gang en folkefinanseringsinnsamling for å finansiere produksjonen av kalendrene.

– Målet om 200.000 kroner ble raskt samlet inn, selv midt på sommeren. Med disse pengene kunne jeg produsere kalendre og lage nettbutikk, sier en fornøyd gründer.

Responsen har vært utrolig positiv

Ny juletradisjon

Salget av julekalenderen har allerede startet, og den selges til både privatpersoner og bedrifter som vil gi kalenderen i julegave til ansatte.

– Målet er å selge 10.000 kalendre i år, som betyr at hver av de 24 organisasjoner får 100.000 kroner hver. I tillegg til nettbutikken selges kalenderen i 50 butikker og alle blant annet Fretex-butikkene i hele landet.

Kalenderen koster 299 kroner, der hver luke skjuler en donasjon på 10 kroner slik at 240 kroner går til veldedighet.

Jeg får nå dagpenger i 12 måneder

Gründerne har et mål om at kalenderen blir en ny juletradisjon.

– Dette året blir mitt «proof of concept». Dersom kalenderen faller i smak, har jeg et helt år på å utvikle og utvide konseptet.

SALGSMÅL: – Målet er å selge 10.000 kalendre i år, som betyr at hver av de 24 organisasjoner får 100.000 kroner, sier gründer Wim Van Overvelt. Foto: Advent for Alle

Treffer langt inn i hjerterota

Robert Bekkesletten, salgsleder i Guru Utvikling, har bestemt seg for at kalenderen blir årets julegave til deres ansatte og kunder.

– Det er ikke hverdagskost at nye konsepter treffer meg langt inni hjerterota, men Advent for Alle traff meg med sin naturlige og enkle tilnærming. 24 organisasjoner som alle arbeider for gode formål – der alle får litt. Ideen er rett og slett genial. Derfor blir kalenderen årets gave til våre ansatte og kunder, sier han.

 

 

Robert Bekkesletten , salgsleder Guru Utvikling. Foto: Guru Utvikling