51 studenter hadde internship i DNB i sommer

- Vi fikk den mest spennende oppgaven

Det synes i hvert fall Bendik, Jacob, Vetle, Andreas og Jørgen selv. De fikk innblikk i krypto og gjorde en reell utviklingsjobb.

GLAD GJENG: Produktsjef Jan Juel Vanberg (bak) er kjempefornøyd med jobben Vetle (f.v.), Andreas, Bendik, Jørgen og Jacob har gjort i DNB i sommer. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 12. aug 2022
Artikkelen er flere år gammel

DNB har nylig gjort plasseringsporteføljer tilgjengelige for kunder i bedriftsmobilbanken, men investeringer i kryptovaluta fremkommer foreløpig ikke.

I sommer fikk derfor studentene Bendik Natvig Backe (22), Jacob Berg (23), Andreas Conradi Nitschke (24), all tre fra Bærum, sammen med Jørgen Toppen Moen (23) fra Gol og Vetle Grim Hjelmtvedt (23) fra Tønsberg i oppgave å se på hvordan banken kan gi bedriftskundene oversikt over også disse investeringene i bedriftsmobilbanken.

Tverrfaglig og geografisk spredt

Studentteamet er tverrfaglig. Jacob studerer økonomi på NHH og Bendik går på Industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU. Begge disse har hatt arbeidssted i Oslo. Andreas Conradi Nitschke og Jørgen Toppen Moen studerer til dataingeniør på Høgskulen på Vestlandet. Vetle Grim Hjelmtvedt studerer informatikk ved NTNU. De tre sistnevnte har hatt arbeidssted i Bergen.

TVERRFAGLIG TEAM: Foran: Bendik (t.v) tar indøk og teknologiledelse på NTNU. Jacob studerer økonomi på NHH. Bak: Jan J. Vanberg og IT-studentene. Foto: Stig B. Fiksdal

Teamet har jobbet for avdelingen for teknologi og digitale kanaler i DNB Bedriftsmarked, som hver sommer tar inn studenter som skal tilføre dem nye impulser og jobbe med analyser og utredninger.

- I år tok vi inn disse fem som har jobbet som et team i teamet med å utvikle aggregering av bedriftskunders kryptoportefølje, forteller produktsjef for DNB Bedrift-appen, Jan Juel Vanberg.

Hvorfor fikk studentene denne oppgaven?

– Vi ville gi dem en oppgave som vi allerede hadde planlagt å utforske, og som samtidig var så konkret at de kunne jobbe selvstendig med den.

Vanberg presiserer at dette ikke handler om å oppfordre noen til å handle krypto, men om å hjelpe bedrifter til å drive bedre gjennom å få bedre oversikt.

– Hvis bedriftene har slike midler, så ønsker de å se kryptobeholdningen på lik linje med plasseringene de har på konto og i fond og aksjer, mener han.

Studentene startet arbeidet med å undersøke om det var behov for en slik løsning. Det gjorde de ved å invitere kunder som bruker bedriftsmobilbanken, til å ta en prat med dem. Flere bedrifter bekreftet at de hadde dette behovet og var interessert.

UTVIKLERENE: Andreas (f.v.) og Jørgen studerer til dataingeniør på Høgskulen på Vestlandet. Vetle Grim Hjelmtvedt studerer informatikk ved NTNU. Foto: Stig B. Fiksdal

Hvordan jobbet dere med å utvikle løsningen?

– Vi fordelte arbeidet på oss to i Oslo og de tre i Bergen. Mens de raskt satte seg inn i aktuelle systemer og så på hvordan dette kunne gjennomføres, snakket vi med avdelinger og ressurspersoner i banken som allerede hadde erfaringer på området, forteller Jacob.

Sikkerhet og brukeropplevelse 

Teamet tok kontakt med kryptobørser som er registret hos Finanstilsynet for å komme i dialog og få innsikt, slik at studentutviklerne i Bergen kunne lage en sikker og så god brukeropplevelse som mulig.

Studentene har nå utviklet en løsning for både iOS og Android, som er teknisk klar til å kunne testes ut på et utvalg kunder.  Løsningen er blitt presentert for ledelsen i forretningsområdet og alle de andre studentene som har hatt internship i DNB i sommer.

Populære sommerjobber 

DNB mottok i år hele 1.324 søknader til summer internship, som er betegnelsen på litt mer krevende sommerjobber. Av disse ble kun 51 tatt inn som sommer interns, men flere av søkerne fikk tilbud om vanlige sommervikariater eller andre faste eller midlertidige stillinger i konsernet.

Summer intenship for 2023 lyses ut over nyttår.