Foreningen takker alle givere

Barnekreftforeningen får hvert år flere gaver, spesielt fra bedrifter. Disse gavene er foreningen helt avhengig av.

SETTER STOR PRIS PÅ GAVENE: Leder i Barnekreftforeningen Trine Nicolaysen setter stor pris på gavene de får inn. Her holder hun appell for kreftsyke som demonstrerer foran Stortinget i Oslo. Foto: NTB scanpix
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 20. des. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Stadig flere bedrifter velger å gi en julegave til Barnekreftforeningen, eller andre veldedige formål, istedenfor gaver til kunder og ansatte. Likevel er det gavene fra privatpersoner som i sum gir Barnekreftforeningen det største bidraget.

JOBBER FOR Å BEKJEMPE BARNEKREFT: - Over halvparten av pengene som samles inn går til forskning, opplyser daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen. Foto: Barnekreftforeningen

- Disse pengegavene setter vi enormt stor pris på. Vi får ingen offentlig støtte og er derfor helt avhengig av støtte fra både næringsliv og private for å kunne fortsette arbeidet med å bekjempe kreft hos barn, sier daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen.

Vanligste dødsårsak 

Nicolaysen mener at barnekreftforskning er svært underprioritert i Norge sammenlignet med nabolandene våre.

- Overlevelsesraten har økt betydelig de siste årene, men barnekreft er fortsatt den vanligste dødsårsaken blant barn mellom ett og fjorten år, opplyser hun.

Vi jobber for at ingen barn skal dø av kreft
Trine Nicolaysen

Barnekreftforeningen bruker derfor over halvparten av det som samles inn til å støtte forskning på barnekreft.

- Vi jobber for at ingen barn skal dø av kreft og for at de som overlever skal bli helt friske slik at de kan leve gode og lange liv, sier Nicolaysen.

Stor giverglede

DNB laget i år en film med gode glimt av kreftsyke barn på sykehus, Til slutt i denne filmen oppfordrer hele Norges alpinhelt, Aksel Lund Svindal, folk til å støtte dem som han omtaler som de virkelige heltene, barna! Filmen vises  blant reklamefilmene på TV og i sosiale medier. Filmen kan du også se her

- Vi har selv hatt en kampanje gående nå, men så helt klart at de ble vippset spesielt mye rett etter at denne fine filmen første gang ble vist på TV. På åtte minutter fikk vi inn 8.000 kroner, og fire dager etter var vi oppe rundt 200.000. Filmen har helt klart utløst stor giverglede, fastslår Nicolaysen.      

Foreningen følger også opp familiene

I tillegg til å gi samle inn penger til kreftforskning, jobber foreningen direkte opp mot dem som er berørt av barnekreft , og gir støtte og råd til familier som rammes.

- Vi tilbyr alle en såkalt "likeperson", det vil si en som har opplevd barnekreft selv. Her kan de få snakke ut og dele erfaringer og råd med noen som virkelig  forstår hva de går igjennom.

Foreningen gjør også mye for at barna og foreldrene skal ha noen lysglimt i hverdagen. Blant annet inviterer de barna og familiene deres til hyggelige opplevelser sammen med andre familier i samme situasjon. De arrangerer også sommerferie for barn som er under behandling, og familiene deres. Gjennom året arrangerer de over hundre aktiviteter landet rundt, som familier og barna kan delta på.