Bilforhandleren som har jobbet med miljøvennlige løsninger i 20 år

Dahles Auto i Østfold har i over 20 år jobbet systematisk med å finne miljøvennlige løsninger. Og ved å redusere bedriftens miljøbelastning har de blitt sertifisert for å minimere negativ påvirkning av miljøet.

FINNER MILJØVENNLIGE LØSNINGER: – Det viktigste for oss er at miljøarbeidet henger sammen med sunn forretningsdrift. Det er ikke veldig mye ekstraarbeid, sier Kristian Walstad i Dahles Auto. Foto: Dahles Auto
Lesetid 5 min lesetid
Publisert 04. mar 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Kvalitet i alle ledd er viktig for oss, og da har det også vært naturlig for oss å jobbe med gode løsninger for miljøet, sier Kristian Walstad, daglig leder av Dahle Gruppen.

Dahles Auto selger Volkswagen, Audi og Škoda til privatpersoner og bedrifter, og de har bilforretninger i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. Til sammen er de Østfolds største bilforhandler.

– Bilbransjen blir sett på som en miljøversting, og vi har strenge regler på for eksempel avfallshåndtering. Det viktigste for oss er at miljøarbeidet henger sammen med sunn forretningsdrift. Det er ikke veldig mye ekstraarbeid. Har du god kontroll på driften din er det ikke en uoverkommelig oppgave.

Kontroll på avfallet

Kristian Walstad, CEO / daglig leder Dahle Gruppen

Daglig leder i Dahles Auto i Sarpsborg, Svein Kåre Haaland, forteller at for å bli ISO14001-sertifisert må bedriften vite hvor tingene tar veien.

– Vi må ha kontroll på avfallet vårt. Det betyr at vi må vite hvor søpla blir av og målet er at 80 prosent av avfallet skal være sortert og leveres som spesialavfall. 20 prosent blir restavfall, sier Svein Kåre Haaland,

– Stemplet og godkjent

Dahles Auto har i mange år vært ISO9000-sertifisert og forteller at med det regelverket var de godt rustet for å bli ISO14001-sertifisert.

Svein Kåre Haaland, daglig leder i Dahles Auto i Sarpsborg
Med ISO-sertifiseringen har vi fått et viktig kvalitetsstempel på vårt arbeid

– Med ISO-sertifiseringen har vi fått et viktig kvalitetsstempel på vårt arbeid. Vi ønsker også at våre underleverandører er ISO14001-godkjente – da er de «stemplet og godkjent». For eksempel er vaskebyrået vi bruker 14001-godkjent . Da er vi trygge på at de følger standardene, sier Steinar Arlid Findstad, servicemarkedssjef.

Mange miljøvennlige løsninger

Med gode løsninger for avfallshåndtering er det penger å spare, og Dahles Auto jobber aktivt på mange områder for å spare miljøet:

  1. Kontroller energiforbruket for å spare strøm, slik oppdages for eksempel feil på el-anlegget.
  2. Bevisst bruk av energi. All belysning er med led-pærer. Tidsstyring på fyring, lokalene varmes bare opp i arbeidstiden.
  3. Alle bilbutikkene varmes opp med fjernvarme. Nå bygges den siste oljefyren om til å bruke biobrensel basert på rapsolje.
  4. Bilføreren avgjør ofte hvordan forbruket blir, derfor får kundene informasjon om hvor viktig det er å kjøre miljøvennlig.
  5. Det skal være trygt og godt å jobbe hos Dahles Auto. For eksempel bruker bilbransjen mange produkter på sprayboks. Da er det viktig med verneutstyr, friskluftsystemer og avfallshåndtering.

Vi er opptatt av å følge lover og regler for det som kreves av oss

Involver medarbeiderne

Dahles Auto mener at det viktigste er å ha gode rutiner på alt og de har derfor laget rutinebeskrivelser slik at ting gjøres likt hver gang.

– Vi er opptatt av å følge lover og regler for det som kreves av oss, sier Walstad.

Bedriften forteller også at det er viktig med involvering av alle ansatte.

– Vi har for eksempel opplæring i avfallsortering. Det er viktig for oss å samarbeide med våre medarbeidere slik at de kan være med å påvirke miljøet.

Slik blir din bedrift bærekraftig på 1-2-3

Gründerne av Lofoten Seaweed: – Tang og tare har blitt trendy i maten

Fra vidda til Michelin-menyer