Girls Takeover i regi av Plan

Da DNBs konserndirektør lånte bort sjefsstolen til 17 år gamle Mona Helness

#huninvesterer: – Girls Takeover i regi av Plan, er et tiltak hvor jenter i ung alder, får muligheten til å ta over sjefsstillinger, sier Mona.

SPENNENDE UTFORDRING: – Jeg tenkte først at det ville bli skummelt å fylle så store sko, men det var utrolig spennende, sier Mona Helness (17) Foto: Tobias Myklebust Fjeldheim
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 14. okt. 2019

Prosjektet setter søkelys på at jenter og kvinners stilling må styrkes dersom vi skal oppnå en bærekraftig utvikling og inkluderende økonomisk vekst.

– Når jeg «låner bort» sjefsstolen for en dag til Mona, håper jeg det bidrar til å styrke jenters tro på egne muligheter, sier Alexander Opstad. I tillegg ønsker DNB Markets-sjefen å vise at det finnes interessante jobber i finans.

HADDE MER TIL FELLES: Det viste seg at Mona og Alexander hadde mer til felles enn de først visste. Foto: Tobias Myklebust Fjeldheim

Mona er til daglig elev på Elvebakken Videregående. Denne fredagen ble skolepulten byttet ut med pulten til Opstad, og matte-, fransk- og historietimer med samtaler om #huninvesterer og møte om hvordan DNB kan tiltrekke seg yngre kvinner til finans.

– Jeg tenkte først at det ville bli skummelt å fylle så store sko, men det var utrolig spennende, ikke minst gøy og jeg forventet ikke at jeg skulle lære så mye, sier Mona.

– DNB Markets er på mange områder svært mannsdominert, med en skjevdeling på opptil 80 prosent menn i enkelte team. Vi har en strategi og plan som vi jobber etter. Vi ser resultater, men jeg opplever likevel at utviklingen går for sakte, sier Alexander Opstad.

IKKE SÅ SKUMMELT: Dagen var ikke så skummel som Mona Helness opprinnelig trodde. Foto: Tobias Myklebust Fjeldheim

Liten verden, liten bransje

Halvveis ut i dagen spurte Alexander hvordan Mona var blitt interessert i aksjer. Hun svarer at faren hennes er tidligere aksjemegler, som viser seg å være en bekjent av Opstad. De finner ut at Thomas Breivik, som nå har den gamle jobben til Opstad (som leder av Aksjehandel og -analyse), fikk sin første jobb av faren til Mona.

– Dette var en morsom tilfeldighet, som Thomas, Mona og jeg ble sittende altfor lenge å snakke om. Thomas inviterte faktisk Mona tilbake igjen, for å gå litt mer i dybden på hennes interesse for aksjemarkedet, sier Alexander.

ETTERLOT SEG SPOR: 17 år gamle Mona Helness ga konserndirektør Alexander Opstad gode ideer til hvordan de kan tiltrekke seg flere jenter. Foto: Tobias Myklebust Fjeldheim

For få kvinner studerer finans

Ifølge Alexander er en av utfordringene at for få kvinner studerer finans. Kun om lag 20 prosent av søkerne til stillinger i Markets er kvinner.

– Vi må bli flinkere til å forklare jenter om de spennende mulighetene som finnes i Markets. Dagen med Mona har vært lærerik. Hun har blant annet gitt meg gode ideer til hvordan vi kan tiltrekke oss flere jenter i finans og få flere kvinner til å investere i aksjer. Vi har nå laget noen helt konkrete tiltak, som jeg tror kommer til å gi gode resultater.