De studerer igjen – i DNB

IT-arkitekter, Cyber Security-eksperter og Data Scientists vokser ikke på trær. Derfor har DNB gått i gang med å utdanne dem selv.

TILEGNER SEG KRITISK VIKTIG KOMPETANSE: Fra venstre Isabel Francis, Roald Brønstad og Safdar Aqeel Safdar. Foto: Marit E. Giske
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 14. sep. 2018
Artikkelen er flere år gammel

Til sammen er over 30 medarbeidere, både nye og erfarne, nå i full gang med et av disse nye fulltids IT-studiene, som hadde oppstart for første gang i august i år: Cyber Security, Architect Geenhouse eller Data Science.

De to førstnevnte studiene, Cyber Security og Architecht Greenhouse går over henholdsvis to og tre år. Disse er forbeholdt graduates og andre relativt nyansatte. Det sistnevnte studiet går over tre måneder og er forbeholdt medarbeidere som har jobbet noen år i DNB og som ønsker og har forutsetninger for å reskille seg til Data Scientists.

Konserndirektør for People & Operations i DNB, Solveig Hellebust er opptatt av at alle medarbeidere i DNB, både nye og erfarne, skal kunne tilegne seg nødvendig digital kompetanse.

Nesten slutt på pakker, tilbyr kompetanseheving, upskill og reskill

For at DNB skal kunne hevde seg i konkurransen med eksisterende og nye aktører i en stadig mer digital verden trenger banken flere medarbeidere med digital kompetanse. Derfor satses det nå sterkt på å legge til rette for kompetansehevning. Virkemiddelpakker er det nesten slutt på.

-Det er kostbart å skifte ut kompetanse. Vi vil ansette nye medarbeidere, men vi vil samtidig satse på de flinke folkene vi allerede har og legge til rette for at de kan tilegne seg nødvendig kompetanse. Data Scientis-studiet er et godt eksempel på hvordan vi tilrettelegger for reskilling, sier konserndirektør for People & Operations i DNB, Solveig Hellebust.

 

LEGGER TIL RETTE FOR KOMPETANSEBYGGING: Konserndirektør for People & Operations i DNB, Solveig Hellebust. Foto: Marit E. Giske

-Vi ønsker med disse studieprogrammene å legge til rette for at både nye og erfarne ansatte kan bygge kompetanse som vi anser som kritisk viktig for banken og samfunnet fremover, og dette gjør vi i nært samarbeid med ledende universiteter i inn og utland, opplyser hun.

HAR NY KARRIERE I DNB PÅ TRAPPENE: Fra venstre Roald Brønstad, Safdar Aqeel Safdar og Isabel Francis. Foto: Marit E. Giske

Safdar deltar på Architect Greenhouse

Safdar Aqeel Safdar (26) startet som graduate i DNB i august i år og er en av ti studenter på det første Architect Greenhouse-kullet. Han kommer fra en liten by i Pakistan og har fra før en doktorgrad i Software Engeneering / productengeneering for cyber-physical systems fra Universitetet i Oslo og en master i computer science fra National University of Computer and Emerging Science i Islamabad. Han har bodd i Norge i tre år og har arbeidserfaring (doktorat) fra Simula Research Laboratory i Oslo og fra et software testlaboratorium i Islamabad, Pakistan.

Safdar nevner flere grunner til hvorfor han vil delta på Architecht Greenhouse:

-Jeg får anledning til å jobbe med ulike prosjekter med forskjellige medarbeiderteam – og med en av DNBs IT-partnere i utlandet. Jeg får også praktisk erfaring i å bruke ulike teknologier i de ulike programvareutviklingsfasene: kravsspesifikasjon, design, utvikling og testing. Og viktigst av alt, det gir gode forutsetninger for at jeg kan få en spennende jobbkarriere både i og utenfor DNB .

Isabel deltar på Cyber Security-programmet

Isabel Francis (26) startet også som graduate i DNB i august og er en av åtte deltakere på Cyber Security-programmet. Hun er fra Ålgård ved Sandnes, har etnisk opprinnelse fra Sri Lanka. Av utdanning har hun en mastergrad fra Universitetet i Bergen i informatikk innenfor «Sikker og pålitelig informasjon» med spesialisering i kryptografi.

Isabel forventer at hun ved å delta på dette programmet vil få muligheten til å kunne prøve seg frem i ulike roller og jobbe med ulike oppgaver.

-Ettersom jeg ikke har erfaring med IT-sikkerhet i jobbsammenheng, ønsker jeg å få en bedre oversikt over de ulike jobbmulighetene som finnes. Jeg liker å prøve ut forskjellige alternativ før jeg bestemmer meg for hvilken karrierevei jeg vil gå videre.

Roald utdanner seg til Data Scientict

Data Science-programmet har 15 deltakere i alderen 31 til 58 år – fire kvinner og 11 menn – med tre til 17 års erfaring fra DNB. Roald Brønstad (31) fra Oslo er den yngste av dem. Han har finansutdannelse fra BI og har jobbet i DNB i syv år med alt fra bemanningsplanlegging, salg og rådgivning, konsernsikkerhet, trade finance til verdikjedeforvaltning.

Roald ønsket å videreutdanne seg i en ny retning. Han er interesserte i Data Science og gjennomførte tidligere i år et nettbasert deltidskurs i programmering for å bygge kompetanse i retning dette fagfeltet. Han var imidlertid redd for at det kunne bli vel tøft å studere ved siden av full jobb og familie. Denne studiemuligheten kom derfor som bestilt.

-Jeg får nå muligheten til å tilegne meg en kompetanse som banken har behov for. Målet er at jeg i løpet av studiet skal kunne bruk avanserte digitale verktøy og jobbe med noe nytt og spennede som også er verdiskapende for banken og kundene.

Nytt Data Scientist-studie for erfarne medarbeidere i DNB vil bli satt opp i løpet av det neste året. Data Scientist-studiet er todelt. Den ene delen er online utdanning innenfor data science og programmering levert av nettuniversitetet Udacity. Den andre delen er praktisk læring i DNB. I utdanningsløpet får deltakerne anledning til å jobbe med industriens ledende eksperter. Når de er ferdige skal de over i nyopprettede stillinger som Data Scientists.

Søknadsfristene er 30. september og 10. oktober

Nye Architect Greenhouse- og Cyber Security-studier for nye graduates starter opp i august neste år. Søknadsfristene er 30. september for Graduate Architect Greenhouse og 10. oktober for Graduate Cyber Security.

Interessere kan lese mer om studiene og søke her:

Graduate Architect Greenhouse

Cyber Security Graduate 2019

 

Andre relevante saker på DNB Nyheter:

DNB vil utdanne IT-arkitekter

Skrikende behov for Cyber Security-eksperter! DNB vil nå utdanne sine egne

DNB utdanner egne Data Scientists