Dette betyr en eventuell streik for DNBs kunder

For øyeblikket pågår det mekling i tariffoppgjøret i finans. Dersom partene ikke oppnår enighet, kan det bli streik torsdag 31. mai.

KAN BLI STREIK: For øyeblikket pågår det mekling i tariffoppgjøret i finans. Dersom partene ikke oppnår enighet, kan det bli streik torsdag 31. mai. Foto: NTB Scanpix
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 29. mai. 2018
Artikkelen er flere år gammel

LO og Finansforbundet tar ut samtlige av sine medlemmer i en eventuell streik. For DNB innebærer det at cirka 4.300 ansatte vil bli tatt ut av jobb.

– Nettbanken vil fortsatt være åpen 24 timer i døgnet. Kundene vil kunne bruke DNBs digitale tjenester som normalt. Kunder som tar kontakt på 915 04800 eller på chat vil imidlertid kunne oppleve at de ikke får hjelp like raskt som de pleier. Det skyldes at mange av våre folk på kundesenteret vil være blant dem som blir tatt ut i en eventuell streik, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB.

DNB planlegger å holde fire bankkontorer åpne med begrenset åpningstid (Karl Johan, Majorstua, Kongsberg og Oslo Lufthavn). Øvrige bankkontorer stenges.

Hold deg oppdatert

Finans Norge representerer finansnæringen i forhandlingene. Partene har ikke lov til å informere om hva som skjer i meklingen. Folk oppfordres til å holde seg oppdatert gjennom media og sosiale medier.

– Men har man særskilt viktige tjenester som må gjennomføres, kan det være lurt å få disse gjennomført i løpet av de to nærmeste dagene, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge.

– Forutsatt at det ikke oppstår spesielle situasjoner, vil hovedtjenestene i betalingsinfrastrukturen være oppe. Men dersom det oppstår driftsproblemer, kan det meste av betalingstjenestene bli lukket. Det vil da innebære store følger for kundene når det gjelder tilgang på banktjenester som nettbank, betalingstjenester og bruk av kort. I forsikring vil streiken blant annet få konsekvenser for tjenester som pensjons- og uførebetalinger, skadebegrensning, kundebetjening og skadeoppgjør, forklarer Fåne.

Les mer på Finansforbundets nettsider

Les mer hos LO Finans