DNB åpner for Google Pay

DNB åpner nå for Google Pay. Det vil si at kunder som har Android-mobiltelefoner, kan betale med mobilen i butikker som er klare for å ta imot kontaktløs betaling.

SLIK BRUKER DU GOOGLE PAY: Du legger telefonen din inntil betalingsterminalen, akkurat som når du betaler med kontaktløst kort. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 5 min lesetid
Publisert 06. jun 2019
Artikkelen er flere år gammel

To av tre norske butikker og andre brukersteder tilbyr nå kontaktløs betaling, såkalt tæpping, ifølge Vipps/BankAxept.

De som ennå ikke har skrudd på er stort sett dagligvarebutikker. Flere er imidlertid i gang med å forberede omleggingen, for fra 1. januar 2020 skal alle tilby dette.

Her kan du se personmarkedssjef i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, bruke Google Pay hos Narvesen i Operakvarteret i Oslo. Hun er sammen med Benjamin Golding, ansvarlig for utvikling av betalingsløsninger i DNB:

– Det er gøy å betale med mobilen fordi det er enkelt og går fort. Jeg slipper å taste PIN, og mobilen min har jeg alltid lett tilgjengelig. Det vet jeg at mange av kundene også har. Derfor er jeg veldig glad for å kunne tilby dem Google Pay, sier Spiten.

Med Google Pay slipper du å taste PIN

For betalinger under 400 kroner holder det å legge telefonen med aktiv skjerm inntil terminalen, akkurat som når du betaler med kontaktløst kort.

For høyere beløp må du bare låse opp telefonen før du legger den inntil terminalen. Du trenger aldri å taste inn PIN-koden på betalingsterminalen når du betaler med Google Pay.

Per i dag må du være 18 år eller eldre for å kunne benytte løsningen.

Hva med dem som har iPhone?

Rundt halvparten av DNBs kunder har Android-telefon. Hva med den andre halvparten som har iPhone?

– Vi vurderer Apple Pay og andre former for mobilbetaling fortløpende. Hva vi kommer med – og når vi kommer med det – avhenger av en rekke forhold som blant annet modenhet og etterspørsel i markedet samt tekniske og økonomiske forhold, svarer Golding.

Betal med kort, klokke eller mobil

Så godt som alle DNBs kunder er allerede utstyrt med kontaktløse kort. Dermed har de nå følgende valgmuligheter:

  • Legg kortet inn i Google Pay (gjelder foreløpig Visa-kort, men snart også MasterCard).
  • Legg kortet inn i Garmin-, Fitbit eller android wear-klokke og betal med den (gjelder foreløpig Visa-kort, men snart også MasterCard). 
  • Tæpp kortet direkte, dvs legg det inntil betalingsterminalen. Da slipper du PIN på beløp under 400 kroner. Les mer om dette her
  • Bruk kortet på gamlemåten, dvs sett det inn i terminalen og tast PIN for alle beløp.

– Dette er bare begynnelsen. Vi jobber kontinuerlig for å finne de beste måtene å tilby kundene våre enkel og sikker betaling, så følg med, sier Golding.

Like sikkert som andre betalingsmåter

Felles for de nye løsningene som Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay er at sikkerheten ivaretas blant annet ved at det reelle kortnummeret erstattes med et såkalt token. Det betyr at kortnummeret ved bruk av disse løsningene ikke kan komme på avveie og at risikoen for svindel med kortnummer dermed er tilnærmet lik null.

Slik kommer du i gang med Google Pay:

• Last ned Google Pay fra Google Play Store.
• Velg «Betalingsmåte», og legg til et DNB-kort (foreløpig støttes Visa, men snart også MasterCard). Det kan du enten gjøre manuelt, eller ved å ta bilde av kortet.
• Godkjenn vilkårene.
• Tast inn bekreftelseskoden.

Google Pay fungerer på alle mobiler og nettbrett med Android-versjon 5.0 eller nyere.

Les også disse sakene:

Betal kontaktløst med kort – nå tilbyr to av tre butikker det

– Superdigg å betale med klokke