DNB blir teknologibedrift med banklisens

I DNB jobbes det nå bredt og målrettet med å omdanne banken til en teknologibedrift med banklisens og Norges mest spennende arbeidsplass for systemutviklere.

FRIR TIL SYSTEMUTVIKLERE: – Jeg opplever et enormt engasjement for å omdanne DNB til teknologiselskap med banklisens. Det betyr at det er riktig tid å komme hit på, sier ny fagsjef for systemutviklere i DNB, Magnus Jonsson (t.h.), her sammen med Ivy Lotarev og Halvor Sannes Lande. Foto: Marit E. Giske
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 05. nov 2018
Artikkelen er flere år gammel

Software engineer, søknadsfrist 11. november

Halvor Sannes Lande har fått ansvaret for IT Transformation i DNB. Han forteller hvordan DNB skal få dette til:

Siste nytt på IT-fronten

Siste nytt er at banken har inngått samarbeid og partnerskap med 11:FS.

Sammen med DNB har 11:FS utviklet og lansert Foundry, en modulær og fleksibel kjernearkitektur som gjør det mulig for leverandører av finansielle tjenester å forlate gamle systemer og foreldet infrastruktur.

Dette påvirker imidlertid ikke arbeidet som utføres i DNB IT. Det vil fortsette parallelt med dette.

LEDER IT TRANSFORMATION: Halvor Lande (midten), her sammen med Ivy Lotarev, ansvarlig for kultur- og smidighetstransformasjon, og Magnus Jonsson, ny fagleder for systemutviklerne. Foto: Marit E. Giske

– Vi skal i løpet av de neste årene øke outputen av IT-investeringene og redusere «time to market» for nye produkter og tjenester betydelig. Det betyr at vi må bli enda flinkere til å lage minimumsløsninger som vi kan få fort ut til kundene slik at de raskt kan gi oss tilbakemeldinger som vi kan bruke i videreutviklingen. Dette forutsetter at vi automatiserer testingene, deriblant alle sikkerhetssjekker og kontroller, slik at vi kan gå fortere i produksjon. Det er slik de beste teknologiselskapene jobber for å utvikle gode produkter til kundene, og slik skal vi også jobbe, sier han.

Slagkraftig team med agile coacher

For å få til denne omleggingen, har DNB bygd opp et team med agile coacher. Teamet ledes av Ivy Lotarev, som i IT Transformation har ansvaret for kultur- og smidigtransformasjon.

Agile coacher guider organisasjoner og team i retning mot en mer smidig arbeidskultur der kontinuerlig forbedring og læring er viktige elementer for å lykkes.

– Vi jobber med alt fra å utvikle ledere i «servant leadership» og prosessdesign til å coache og bygge opp team og enkeltpersoner. Vi skal jobbe mer i faste, tverrfaglige team, og vi som er ledere skal i stor grad delegere ansvaret for produkter og tjenester til disse. Dette er en smidigere arbeidsmåte som gjør det lettere for flere å skape noe sammen. Hensikten er å øke produktiviteten og innovasjonskraften, forklarer Lotarev.

Stort og spennende miljø for systemutviklere

Banken har allerede et systemutviklingsmiljø som er større enn det mange kanskje tror. DNB har i dag rundt 100 interne utviklere, og 30 til 40 av disse jobber i Oslo. Antallet skal imidlertid økes i løpet av de neste årene.

Lande har derfor hentet inn programvareingeniøren Magnus Jonsson som ny fagleder for systemutviklerne i IT Transformation. Jonsson har lang og bred erfaring fra systemutvikling, sist fra Schibsted og Telia. Ambisjonen er å bygge opp et av Norges mest spennende systemutviklingsmiljø.

– Vi skal bygge en sterk utviklingskultur og vil legge til rette for at det vokser frem et kreativt miljø der ingen puttes i bås. Alle skal kunne bidra med det de er gode på, uavhengig om de til daglig jobber med å utvikle design eller brukergrensesnitt.

Jakter flere senior systemutviklere

Jonsson sier at han i første omgang ønsker å hente inn flere faglig sterke seniorer slik at disse i neste omgang kan ivareta og utvikle juniorer.

– Nyutdannede er ofte initiativrike og flinke faglig sett, men de trenger oppfølging og noen å sparre med. Derfor er det seniorer vi først og fremst trenger flere av nå, erfarne og selvdrevne utviklere med entreprenørblod som forstår forretningsvirksomheten og kundebehovene, sier Jonsson.

Hvorfor skal senior systemutviklere velge å gå til DNB?

– Her får de muligheten til å bygge ekte industriløsninger med markedets strengeste krav til sikkerhet og robusthet. Dette stiller helt spesielle krav til utviklerne. Det betyr at de får muligheten til å tilegne seg en sjelden verdifull erfaring og kompetanse.

Jonsson peker også på at det skjer mye spennende innenfor fintech nå.

– I DNB er det stor forståelse for at arbeidsmåter, plattformer og tjenester må moderniseres. Det betyr også at det er vilje til å foreta nødvendige investeringer.

– Jeg opplever dessuten at det er et enormt engasjement her, helt fra Rune (red. anm. konsernsjef Rune Bjerke) og ned, for å omdanne DNB fra bank til et teknologiselskap med banklisens. Det betyr at det nå er riktig tid å komme hit på!

 

Ledige IT-stillinger i DNB:

Software engineer, søknadsfrist 11. november

Her finner du flere ledige IT-stillinger i DNB

 

Relaterte saker på DNB Nyheter:

Tung IT-kompetanse ettertraktet i DNB