DNB kåret til Norges nest mest innovative bedrift

DNB er på andreplass i Innovasjonsmagasinets ferske kåring av Norges 25 mest innovative bedrifter.

GLEDER SEG OVER ANDREPLASSEN: DNBs personmarkedssjef, Ingjered Blekeli Spiten (t.v.) og leder for NewTechLab, Yngvar Ugland (t.h.), gleder seg over andreplassen og at de på innovasjonsdagen er invitert til å holde foredrag om hvordan DNB jobber med innovasjon. I midten, innovasjonsspesialist i DNB, Espen Sande Larsen. Foto:  Siri Beate Fosland
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 29. aug 2019
Artikkelen er flere år gammel

Leder for NewTechLab i DNB, Yngvar Ugland, gleder seg over andreplassen og sender samtidig gratulasjoner til Posten som nådde helt opp og til Agder Energi som kapret tredjeplassen. NewTechLab, er en relativt ny divisjon i DNB hvor banken på et tidlig stadium utforsker kundebehov og verifiserer om nye teknologier kan brukes.

Kandidatene til kåringen er nominert av Innovasjonsmagasinets lesere, mens rangeringen er gjort av en jury bestående av ansvarlig redaktør Truls Berg (juryleder), Ragnhild Nilsen, Henning Meese, Tor W. Andreassen og Leif Edvinsson. Innovasjonsmagasinet har 25.000 lesere og er Norges ledende innovasjonsmagasin.

– Felles for alle bedriftene på listen er at de er i verdensklasse når det gjelder å jobbe aktivt med innovasjon, sier juryleder Berg i en kommentar. Les hvilke bedrifter som er på listen her

– Det er alltid hyggelig å få en slik anerkjennelse, sier Ugland, som sammen med bankens personmarkedssjef, Ingjerd Blekeli Spiten, vil holde foredrag på innovasjonsdagen om hvordan DNB jobber med innovasjon.

– Kåringen forteller oss at mange har lagt merke til at vi har gjort flere nye grep både i banken og for kundene våre. Derfor er denne andreplassen viktig for oss, sier Spiten

– Ansiktsbetalingstjenesten Blunk, som er utviklet sammen med Tine, er et eksempel på en tjeneste vi har testet ut i NewTechLab, som kundene våre etter hvert kan få glede av. Vi er også i gang med å teste ut en spennende teknologi for stemmegjenkjenning, legger Ugland til.

Både bank og teknologiselskap

DNB blir mer og mer teknologiselskap i tillegg til bank, og følgende har nok bidratt til at DNB kom så høyt opp i denne kåringen:

  • Banken har de siste årene jobbet med innovasjon langs mange akser. Det er for eksempel etablert egne soner hvor tverrfaglige team jobber med digitalisering og andre innovative prosjekter.
  • Banken har også etablert en møteplass for gündere og investorer, NXT, og et eget ventureselskap for selv å kunne investere i startups som utvikler løsninger som kan være interessant for banken og i neste omgang bankens kunder.
  • I løpet av det siste året har DNB også etablert et lite Palo Alto-kontor (Silicon Valley), for å utforske nye teknologier som kan bli banebrytende innenfor bank og finans.