DNB øker satsingen på britisk startup og fleksibel bankplattform

DNB trapper opp samarbeidet med det britiske techselskapet 11:FS, som banken utvikler Foundry sammen med, en ny fleksibel bankplattform.

TESTER UT NY TEKNOLOGI: DNB tester ut ny teknologi for å kunne levere raskere i fremtiden. Bankens konserndirektører Ingjerd Blekeli Spiten, Rasmus Aage Figenschou (midten) og Alf B. Otterstad mener at den nye fleksible bankplattformen, Foundry, virker lovende. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 21. jun. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Foundry er en modulær bankplattform bygget på fremtidens arkitektur som gjør det mulig for DNB og andre banker å flytte tjenester fra gamle løsninger til en moderne bankplattform. DNB er første bank som tar dette i bruk. Banken er dermed 11:FS Foundry’s første kunde.

– Foundry virker lovende, konstaterer konserndirektør for New Business i DNB, Rasmus Aage Figenschou.

Etter en evalueringsprosess har DNB nå valgt å ta Foundry ett skritt videre. Banken øker samtidig eierandelen sin i selskapet.

– Helt nødvendig å teste ut ny teknologi

Konserndirektør for IT i DNB, Alf B. Otterstad, presiserer at prosjektet fortsatt er i en veldig tidlig fase og at det er for tidlig å si hvor stor rolle Foundry kan spille i bankens IT-arkitektur fremover.

– Det er uansett helt nødvendig at vi tester ut ny teknologi for å kunne levere raskere i fremtiden. I likhet med mange andre banker har vi fortsatt løsninger som er bygget for veldig mange år siden og som vi må modernisere i årene som kommer. Foundry representerer arkitektur og teknologi som er interessant for oss i et slikt perspektiv, sier han.

Figenschou sier at banken er fornøyd med partnerskapet med 11:FS og utviklingsløpet til Foundry så langt.

– Det har vært godt samarbeid mellom utviklingsmiljøene på begge sider. Utvikling har skjedd i henhold til avtalt tid og kostnader og i tråd med avtalen som ble inngått i fjor høst, sier han.

Starter med usikret kreditt

DNB vil starte med å ta i bruk Foundry på et produktområde innenfor usikret kreditt. Hensikten er å finne ut om bankens ved hjelp av Foundy over tid kan levere raskere og til en lavere kostnad.

Konserndirektør for Personmarked i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, vil ha det forretningsmessige ansvaret når dette nå tas i bruk. Hun er glad for at usikret kreditt er valgt som «proof of concept» for Foundry.

– Dette blir spennende, sier hun.

Arbeidet starter nå.

– Vi håper at dette prosjektet etterhvert vil gi oss verdifull innsikt i hvordan vi og andre banker kan benytte denne teknologien fremover, avslutter Figenschou.

Les mer om 11:FS og Foundry her på selskapets hjemmeside

Les også denne saken:

11:FS og DNB går sammen om en satsing for å endre hvordan banker leverer digitale banktjenester