- DNB tar ansvar der det offentlige glipper. Gir meg betalt foreldrepermisjon

Emmas pappa, kredittanalytiker Trond Sjønøst i DNB, får ikke betalt foreldrepermisjon fra det offentlig fordi mamma Gille ikke har opptjeningsrettigheter. Derfor kom innføring av bankens globale foreldrepermisjonsordning som bestilt.

DNB HAR INNFØRT GLOBAL MINSTEPERMISJON: Pappa til lille Emma, Trond Sjønøst i DNB, får nå betalt permisjon og kan være hjemme med henne – selv om mamma Gille ikke har opptjeningsrettigheter. Foto: Marit E. Giske
Lesetid 10 min lesetid
Publisert 27. mai. 2019
Artikkelen er flere år gammel

DNB innførte fra 1. januar 2019 minst 20 ukers betalt foreldrepermisjon for alle ansatte verden over.

Ordningen har gitt spesielt foreldre i Sør- og Nord-Amerika, Asia og Sentral-Europa bedre rettigheter. I Norge og resten av Skandinavia var de fleste allerede omfattet av tilsvarende eller bedre ordninger, men ikke alle. Trond representerer en gruppe fedre som ikke får betalt permisjon fra det offentlige fordi barnets mor ikke hadde opptjeningsrettigheter.

I Norge er det fortsatt slik at fars permisjon er avhengig av mors rett til lønnet permisjon. Fedre som har fått barn med en kvinne uten inntekt, for eksempel en student som ikke får støtte fra lånekassa eller en som er i ferd med å starte opp egen virksomhet, har altså ikke kunnet ta betalt permisjon.

Nå kan de det, men bare hvis de jobber i DNB eller andre bedrifter som kan og er villige til å betale for at også denne fedregruppen skal kunne ta betalt permisjon.

Førstemann ut

Kredittanalytikeren Trond Sjønøst (40) er den første nybakte pappaen i DNB Norge som får direkte fordeler av bankens nye, globale ordning. Han er nå i permisjon og hjemme med lille Emma (8 uker).

– Dette kom som bestilt, sier han.

Da han først fikk vite at fedre i hans situasjon ikke blir tilbudt foreldrepermisjon av det offentlige, ble han overrasket.

Politikerne oppfordrer folk til å få flere barn og flere til å starte egen virksomhet, men stikker samtidig kjepper i hjulene for folk

– Først trodde jeg ikke at det var sant! Politikerne oppfordrer folk til å få flere barn og flere til å starte egen virksomhet, men stikker samtidig kjepper i hjulene for folk. Jeg er heldig som har en arbeidsgiver som er forut for sin tid, men det er forhåpentligvis bare et spørsmål om tid før staten må bøye av og følge etter, tror han.

BLE OVERRASKET: Da Trond først fikk vite at fedre i hans situasjon ikke blir tilbudt foreldrepermisjon av det offentlige, ble han overrasket. – Først trodde jeg ikke at det var sant, sier han: Foto: Marit E. GISKE

Med DNBs ordning får han 20 uker istedenfor kun to som fedre i hans situasjon stort sett får. Sammen med ferie og avspasering som han tar ut samtidig, får han være hjemme med familien hele seks måneder.

Møtte kjærligheten i Tallinn

Gille (34) som er fra Saaremaa i Estland, Østersjøens største øy, har siden hun kom til Norge i 2015 utdannet seg til kundaliniyoga-instruktør og planlegger å starte eget foretak for å tilby kurs i kundaliniyoga blant annet.

Paret møttes da Trond i perioden 2013 til 2015 hadde et jobbopphold i DNB Estland, i hovedstaden Tallinn. Da jobbet hun også der, og det oppsto søt musikk.

– Jeg er veldig glad for at jeg den gangen gikk ut av komfortsonen og tok den muligheten. Ellers hadde vi ikke sittet her i Oslo i dag med lille Emma, sier han.

Navnet Emma valgte de blant annet fordi det fungerer like godt i begge landene.

Emma er både norsk og estisk statsborger. Det betyr at hun også får EU-pass. De vil snakke både norsk og estisk med henne, Gille estisk og Trond norsk.

– Målet er at hun skal bli stødig i begge språk. Vi skal også gjøre det vi kan for at hun blir kjent med og stolt av begge kulturene og får gode relasjoner til familien både her og der.

Trond kommer fra Stavern og har familien sin der.

– Derfor startet jeg permisjonen min allerede før termin. For å kunne være hjemme og hjelpe til og bidra til at det var trygge rammer rundt hele situasjonen, sier han.

Sparte for å kunne være hjemme med Emma

Trond og Gille var begge veldig klare for å bli foreldre da hun ble gravid. Fra han fikk vite at fedre i hans situasjon ikke får betalt permisjon fra det offentlige, begynte han å spare opp penger for å kunne være hjemme en periode uten lønn.

VIKTIG AT OGSÅ FEDRE FÅR VÆRE HJEMME: – Alle fedre bør kunne få ta ut permisjon når de får barn. Ikke bare dem som har arbeidsgivere som betaler permisjonen, mener Trond. Her sammen med samboeren Gille og lille Emma. Foto: Marit E. Giske

– Så innførte DNB denne ordningen. En gavepakke! Jeg er heldig som har en arbeidsgiver som er forut for sin tid og betaler for at fedre i min situasjon skal kunne få være hjemme de første ukene og månedene i barnets liv.

Han håper og tror at det offentlige snart må følge etter.

Alle fedre bør kunne få ta ut permisjon når de får barn

Alle fedre bør kunne få ta ut permisjon når de får barn. Ikke bare dem som har arbeidsgivere som betaler permisjonen. Det er viktig både for barnet og for likestillingen at begge foreldrene er til stede i et lite barns liv. I dag er det også for mye politisk tvang rundt hvordan fødselspermisjonen skal tas ut og fordeles. Familiene må få avgjøre dette selv. Slikt kan ikke være opp til staten å bestemme, mener han.

Les også disse sakene:

DNB innfører kjønnsnøytral foreldrepermisjon globalt

Ny ordning gir Andrea betalt og utvidet fødselspermisjon

Allan i Houston vil benytte muligheten til å ta 20 ukers betalt foreldrepermisjon

-Staten bør ta dette ansvaret, ikke DNB eller andre store bedrifter

Makroøkonom i DNB Markets, Ole Kjennerud (bildet), var i samme situasjon som Trond Sjønøst, for halvannet år siden, før DNBs globale foreldrepermisjonsordning ble innført. Han fikk ikke betalt pappaperm.

Ole ble også overrasket og skuffet da han fant ut at han ikke fikk betalt pappaperm fra det offentlige. Så skuffet og opprørt at han skrev et leserinnlegg om det. Skuffelsen kom som et slag i ansiktet, skrev han i innlegget som Aftenposten tok inn.

Om DNBs nye globale foreldrepermisjonsordning sier han følgende:

– Dette er et utrolig bra initiativ og viktig for mange i DNB, ikke minst for dem som reiser til utlandet og har med seg en partner som ikke har jobb der. Da er det viktig at banken har slike ordninger.

Men selv om dette er positivt for den enkelte ansatte i DNB, så synes han ikke det er riktig at DNB eller andre store bedrifter skal ta dette ansvaret.

– Det kan kanskje bidra til å legge press på myndighetene, men hvis de ikke kommer etter så vil dette bidra til store forskjeller. Det er ikke bærekraftig at andre yrkesaktive fedre i Norge – i kanskje dårligere betalte jobber – ikke får de samme mulighetene. En slik utvikling er vi ikke tjent med.

Derfor vil han oppfordre både DNB og andre bedrifter til å påvirke myndighetene til å endre regelverket.

– Det må legges til rette for at alle fedre kan ta foreldrepermisjon. Vi får ikke likestilling i næringslivet før fedrene blir like gode omsorgspersoner som mødrene, og for å bli det må de være hjemme med barna mens de er små, mener han.

Du kan lese Ole Kjenneruds innlegg i Aftenposten her (ligger bak betalingsmur):

Jeg skal bli pappa, men får ikke lov til å ta pappaperm. NAV sier nei