DNBs kommentar til påstander knyttet til islandske fiskeriselskaper 

Islandske medier fremsatte i går påstander om økonomisk kriminalitet knyttet til fiskeriselskaper basert på Island om at penger skal ha blitt overført via konti i blant annet DNB. Som det fremgår av dekningen i islandske medier avsluttet DNB kundeforholdet til to selskaper i 2018.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 15. nov. 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Vi ble kjent med det islandske TV-programmet i går, og undersøker selvsagt påstandene. DNB tar arbeidet mot korrupsjon og hvitvasking på stort alvor og har de siste årene forsterket vår innsats mot økonomisk kriminalitet kraftig. DNB overvåker betalinger gjennom våre systemer og rapporterer årlig over tusen saker med mistenkelige transaksjoner til politiet, sier DNBs informasjonsdirektør, Even Westerveld.

Det er politiets ansvar å etterforske og eventuelt avdekke om betalinger gjennom bankenes systemer medfører brudd på loven. DNB kan dessverre ikke gå ut med detaljerte opplysninger om enkeltselskaper.

– Regelverket pålegger banker å gjøre gode risikovurderinger av kundene, og bankene kan iverksette tiltak overfor enkeltkunder. I noen tilfeller avslutter vi også kundeforhold og stenger konti, sier Westerveld.