Flere vil jobbe i DNB

DNB fortsetter fremgangen på Universums lister over Norges mest attraktive arbeidsplasser. I en ny måling blant «professionals» rykker banken ytterligere én plass opp blant både økonomer og teknologer.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 16. feb 2018
Artikkelen er flere år gammel

Det betyr at DNB nå er den mest attraktive arbeidsplassen for både business-studenter og business-professionals – og på åttendeplass og femteplass blant henholdsvis IT studenter og IT-professionals.

– Det at vi fortsetter fremgangen blant teknologene er like viktig for oss som at vi nå topper begge listene blant økonomene. DNB trenger påfyll av en annen type kompetansen enn tidligere. Som bank vil vi fortsatt ha behov for dyktige økonomer, men det er ikke lenger nok. Etter at finansteknologi ble det «nye store» trenger vi flere med god teknisk og digital kompetanse som samtidig forstår forretnings- og kundebehov, sier konserndirektør for IT og Operations i DNB, Liv Fiksdahl.

Konserndirektør Liv Fiksdahl

– Uansett hvilken stilling vi skal besette, ser vi nå at kvalifikasjoner innenfor teknologi, og evnen til å lede og jobbe i tverrfaglige team vil være utslagsgivende for DNBs fremtidige konkurransekraft. Kombinasjonen business- og IT-kompetanse blir derfor stadig viktigere for oss, fremholder hun.

Går nye veier

Fremgangen på Universums lister har ikke kommet av seg selv. DNB er nå den arbeidsgiveren i Norge som tar inn flest studenter på «summer internship», og det har bidratt til å gjøre banken mer interessant for mange. Sommeren 2016 hadde hele 64 studenter summer internship i DNB, 21 av dem i IT og Operations.

Siden det er stor rift om de beste IT-hodene har DNB gått nye veier for å tiltrekke seg de med den beste og mest oppdaterte kompetansen. Banken har f.eks. engasjert NTNU-studenter til å lage fremtidens bankløsninger – og nå nylig til å delta i et såkalt Vippsathon.

– Vi ser allerede resultater av grepene vi har gjort. I fjor rykket vi flere plasser opp på Universums lister over Norges mest attraktive IT-arbeidsplasser. Når IT-professionals nå rangerer oss enda én plass opp, bekrefter det at stadig flere IT-folk ser på DNB som en av landets mest spennende IT-arbeidsplasser. Det er vi jo også hvis vi ser på bankens størrelse, fart og ikke minst spennende utviklingsaktiviteter i skjæringspunktet mellom business og teknologi, mener Fiksdahl.