Fysiker Vilde (26) gikk fra graduate til megler – på ett år

Fysikeren Vilde Flugsrud (26) er megler i DNB Markets. For ett år siden var hun fersk graduate. Nå søker Markets nye graduates – og summer interns.

FYSIKER BLE MEGLER: – Min meglerjobb går mer ut på å se på rentekurver enn å analysere regnskap, og i slike jobber er matematisk bakgrunn ganske vanlig, forteller fysikeren Vilde Flugsrud. Foto: Marit E. Giske
Lesetid 6 min lesetid
Publisert 29. aug 2019
Artikkelen er flere år gammel

Fristen for å søke graduate-stilling eller internship i DNB Markets er 1. september.

Vilde er ikke aksjemegler. Hun jobber med obligasjoner, stats- og bankobligasjoner, som regnes som de sikreste papirene. I hovedsak betjener hun internasjonale bedrifter og institusjoner som vil bytte flytende og fast rente for å sikre seg

– Min meglerjobb går mer ut på å se på rentekurver enn å analysere regnskap, og i slike jobber er matematisk bakgrunn ganske vanlig, forteller hun.

Hvordan har det seg at en fysiker blir megler? Var det planen?

– Det har vært planen helt siden jeg ble ansatt som graduate i Markets i Valuta, renter og råvarer, nærmere bestemt Fixed income sales (FIS), men jeg trodde ikke det før jeg begynte her, nei.

Jeg merket fort at flere var på jakt etter folk med teknisk bakgrunn

Hvorfor søkte du jobb i DNB?

– Da jeg skulle begynne å studere sto det mellom økonomi og fysikk, og slik er det for flere, tror jeg. Flere som studerer fysikk går derfor til finans, og det er enda mer vanlig i utlandet enn i Norge. Jeg hadde også lyst til å bli ansatt i et trainee- eller graduate-program og hadde fått et godt inntrykk av DNB gjennom bekjente som har hatt deltidsjobb- eller internship her.

Nåløyet er trangt, hva tror du gjorde at nettopp du ble ansatt?

– Jeg søkte i både Markets og konsernet. Første dagen med evalueringer var felles for alle, og jeg merket fort at flere var på jakt etter folk med teknisk bakgrunn. I studiet mitt har jeg hatt mye beregningsfysikk, matte, modellering og fokus på programmering, så det var nok det som gjorde meg interessant.

Vilde jobbet også deltid mens hun studerte fysikk på UiO, blant annet i if og Nets.

FRA GRADUATE TIL MEGLER: I DNB Markets jobber Vilde med obligasjoner og betjener i hovedsak internasjonale bedrifter og institusjoner som vil bytte flytende og fast rente for å sikre seg. Foto: Marit E. Giske

– I DNB Markets er det et stort spekter av arbeidsoppgaver, flere enn mange vet om. I tillegg til å betjene kunder ved kjøp og salg, finnes det også mer tekniske oppgaver. Som eksempel nevner hun å gjøre tunge analyser mer brukervennlige og tilgjengelige ved hjelp av programmering.

Vilde hadde sin siste jobbrotasjon i graduate-programmet hos makroteamet i Markets. Nå gjenstår bare et fire ukers opphold i bankens filial i New York.

– DNB Markets er et spennende sted å jobbe, også for jenter, sier hun og påpeker at det i hennes avdeling jobber kun jenter.

Markets tilbyr to typer graduate-stillinger

DNB Markets tilbyr hovedsakelig to typer stillinger for nyutdannede: Graduate og Investement Banking Analyst-programmet. Og i tillegg internship for studenter som vil tilegne seg relevant kompetanse.

I Graduate programmet blir du fast ansatt i ett av disse tre forretningsområdene:

  • Aksjehandel- og analyse
  • Valuta, Renter og Råvarer, som Vilde ble ansatt i
  • Investeringsbankdivisjonen (IBD)

I tillegg får du rotere og hospitere for å få innsikt i flere områder innenfor Markets. Programmet varer i 12 måneder, og når du er ferdig fortsetter du, som Vilde, i det forretningsområdet du fikk fast jobb i. Som graduate i DNB Markets er du også inkludert i konsernets graduate-program hvor du får muligheten til å bli kjent med hele DNB, bygge nettverk samt delta på seminarer, kurs og andre fellesarrangementer.

I Investment Banking Analyst-programmet får du muligheten til å rotere innenfor ulike sektorer og produkter i investeringsbankdivisjonen i Markets. Etter 12 måneder med ulike områder og tett oppfølging velger du hvilket område du ønsker å fortsette karrieren i.

Internship

Som interns i DNB Markets får du et seks til 16 ukers jobbopphold. I den perioden får du muligheten til å teste ut ulike områder innenfor Investment banking samt delta på bankens øvrige opplegg for interns. Les mer om internship i DNB Markets og søk her

Graduate-stilling og internship i DNB

Tilsvarende stillinger i banken generelt har søknadsfrist 30. september.
Les mer om DNB graduateprogrammer og søk her
Les mer om summer internship i DNB og søk her

Lurer du på noe angående stillingene, ta kontakt på youngbanker@dnb.no