Nå kan du bruke bankkortet som billett på t-banen i London

Det ble nettopp enda enklere å være på besøk i en av nordmenns favorittbyer.

THE TUBE: Undergrunnsbanen i London. Foto: NTB Scanpix
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 08. jun 2018
Artikkelen er flere år gammel
Kontaktløse kort: BankAxept, Visa og Mastercard

DNB har kontaktløse kort med alle typer betalingsnettverk, både BankAxept, Visa og Mastercard.

Kontaktløs betaling er blitt utbredt internasjonalt. Det er dermed gode muligheter for å kunne betale kontaktløst med kort i mange land i sommer.

I fjor reiste 1,4 millioner passasjerer til og fra London og Oslo Lufthavn, noe som utgjorde en økning på 280.000 reisende fra året før, skriver Flysmart24.no

Er du blant dem som skal på storbyferie til London i sommer, kan du bruke bankkortet ditt som billett på den britiske undergrunnen, The Tube.


Funksjonen forutsetter kun én ting: at kortet ditt tillater kontaktløs betaling.

-For å vite om kortet ditt kan brukes kontaktløst, se om det har kontaktløs-merket. I så fall kan du bare holde det inntil automaten hver gang du går inn og ut av undergrunnen. Når dagen er omme blir det ut fra antall reiser beregnet om du får dagskortpris eller annen type rabatt, sier fagansvarlig for kort i DNB, Morten Storholm.

Nordmenn henger etter

Foreløpig er ikke nordmenn storbrukere av kontaktløs betaling.

Andre land i Europa ligger langt foran oss, selv om ferske tall fra BankAxept tyder på at bruken er i ferd med å ta seg opp også i et av de mest digitale samfunnene i verden: altså Norge.

– Bankene har utstedt kontaktløse bankkort med BankAxept i stort tempo og vil fortsette å gjøre det også fremover. I Norge er det nå totalt sett over to millioner kontaktløse bankkort ute i markedet, sier kommunikasjonssjef Frode Riis Andersen i BankAxept. Da kommer andre typer kontaktløse kort og kredittkort i tillegg.

– Prøv!

Personmarkedssjef i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, oppfordrer alle som kan betale kontaktløst, til å gjøre det.

Morten Storholm

– Se etter kontaktløs-tegnet og prøv. Å betale kontaktløst har bare fordeler. Det går fortere, spesielt til småkjøp. Og fordi du slipper å taste kode er det også sikrere, ingen kan se deg taste den, sier hun.

Les mer om kontaktløse kortdnb.no

Les også: Flere nordmenn bruker kortet kontaktløst

Norge sakker akterut på kontaktløs betaling med kort

Kontaktløs-tegnet