Ikke legg veska ved stolbeina eller på bordet på fortausrestauranten

Årets ferie står for døren og mange har store forventninger. Det siste man tenker er at man kan bli syk eller noe annet uforutsett skal skje.

PASS PÅ: Putt pass, penger og andre verdisaker i sekker og vesker med gode glidelåser og ikke la det ligge så det frister lommetyvene. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 24. jun. 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Det viktigste er at du har kontroll på sakene dine. Putt pass, penger og andre verdisaker i sekker og vesker med gode glidelåser og ikke la det ligge så det frister lommetyvene. Det går fort å raske med seg en veske eller ryggsekk om den ligger ved stolbeina eller på bordet på fortausrestauranten, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til DNB og SpareBank 1.

I denne NRK-saken kan du se hvor raske tyvene er til å stjele en nordmanns sekk i utlandet

I tillegg er det smart å låse inn pass og verdisaker i safe på hotellrommet eller leiligheten du leier. Blant forsikringskundene i DNB og SpareBank 1 har Fremtind registrert om lag 1200 tyverier fra overnattingssteder i utlandet de siste tre årene.

Andre gode tips før ferien starter:

  • Stress ned før avreise. Har du anledning til en ekstra feriedag?
  • Sjekk at du har reiseforsikring som dekker den destinasjonen du skal til og om familien din også inngår i forsikringen
  • Har du en god reiseforsikring, kan du med god samvittighet svare nei på alle tilbud om tilleggsforsikringer når du bestiller reisen
  • Er det anbefalt med vaksiner dit du skal?
  • Drikk flaskevann og hold deg unna foodtrucks som dukker opp på kveldstid. Bakteriefloraen kan være veldig annerledes, og feriemage vil du jo helst unngå.
  • Bestiller du leiebil, vær oppmerksom på at det er store gebyrer hvis du leverer tilbake med tom tank – og husk å sjekk om reiseforsikringen dekker egenandel ved skade på leiebil.

Therese Nielsen er skadeforebygger i Fremtind.