- Irene gav meg en fantastisk start på dagen. Det varmer en konsernsjef som står utenfor i kulda og leter etter døra

«Bare sett deg her og vent, du – vi åpner ikke før klokken ti, men du kan varme deg her inne». Norsklærer Irene Ebbesen på Caritas ressurssenter tenkte sikkert at jeg så ut som jeg trengte hjelp, da jeg lette etter inngangen til organisasjonen som hjelper tusenvis av innvandrere og asylsøkere med jobb og språkopplæring hvert år. Heldigvis fant jeg etter hvert frem til resepsjonen, og fikk møte generalsekretær Knut Andreas Lid og leder for innenlandsavdelingen Per Wenneberg i Caritas.

PÅ BESØK SOM VARMER: Irene hos Caritas gav meg en skikkelig god start på dagen. Å hjelpe folk som er utenfor inn i varmen, enten det er i arbeidslivet, på firitdsaktiviteter eller på andre arenaer i samfunnet, det er noe av det viktigste vi kan gjøre, sier Rune Bjerke i DNB.
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 18. sep 2018
Artikkelen er flere år gammel

«Bare sett deg her og vent, du – vi åpner ikke før klokken ti, men du kan varme deg her inne»

Julegaver med mening

I 2011 bidro DNB med støtte til etableringen av Caritas ressurssenter i Storgata i Oslo, og i 2013 gav vi 300 000 kroner i julegave til senteret fra banken. Knut Andreas og Per fortalte hvordan senteret siden starten har hjulpet mer enn 60 000 innvandrere og asylsøkere med alt fra jobbsøking og norskopplæring til økonomi og sosiale aktiviteter. Jeg ble imponert over hvor mye de fikk ut av lite. Med et årlig budsjett på 2,4 millioner kroner, drifter de et ressurssenter som er åpent hver dag, med drop-in rådgivning og lavterskel-kurs. Mange frivillige som stiller opp og jobber f.eks. en dag i uken på senteret skaper så mye mer verdi for samfunnet og brukerne, enn bare budsjettet skulle tilsi. Og det er fint å se at en gave gitt for sju år siden, har fått ringvirkninger vi ikke kunne forutse den gang.

Fra utenfor til innenfor

Nå har Caritas etablert en ny fadderordning der personer som er «innenfor» arbeidslivet, kan bli fadder for en asylsøker eller innvandrer som er «utenfor». De fortalte om en fadder som hadde skaffet sitt mentorbarn praksisplass i løpet av et døgn, gjennom bruk av eget nettverk. (Hvis du tenker at det hadde vært interessant å melde seg som arbeidslivsfadder, ta kontakt med Caritas her)

Også Regjeringen er opptatt av å minske utenforskapet i arbeidslivet, og vi i DNB har begynt å høste erfaringer med ulike prosjekter der vi tar inn relevant kompetanse fra grupper som vanligvis ikke kommer seg så lett inn i fast jobb. For eksempel da vi ansatte IT-eksperter med bakgrunn fra Syria som kom til Norge på grunn av krigen.

Irene gav meg en fantastisk start på dagen – hun møtte «kunden» uten fordommer og motiver, og et sterkt engasjement for å hjelpe. Det varmer – også en konsernsjef som står ute i kulda og leter etter døra 🙂

Hilsen Rune

Konsernsjef i DNB