Kjerstin Braathen blir ny konsernsjef i DNB

Styret i DNB har ansatt Kjerstin Braathen som ny konsernsjef i DNB. Rune Bjerke har meddelt styret at han ønsker å gå av fra 1. september, etter nær 13 år som konsernsjef. Styreleder, nåværende og kommende konsernsjef vil møte pressen i dag kl. 10.00 i Bjørvika.

NY  KONSERNSJEF: Kjerstin Braathen tar over som konsernsjef i DNB 1. september. Foto: Stig B. Fiksdal Foto: DNB
Lesetid 6 min lesetid
Publisert 13. jun. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Styret i DNB har gjennomført en omfattende prosess for å finne personen som skal ta over stafettpinnen etter Rune Bjerke.

– Styret har lett etter den best egnede kandidaten til å lede DNB på neste etappe. Det har vi funnet, og vi er glade for at Kjerstin har takket ja til denne oppgaven. DNB er en viktig samfunnsinstitusjon. Derfor må vi ha en konsernsjef som bidrar til høy tillit i samfunnet rundt oss, som gir kundene våre gode opplevelser og som sikrer god lønnsomhet så banken kan investere i vekst og nye produkter, sier styreleder Olaug Svarva.

Styret startet prosessen i vinter, og har vurdert flere gode kandidater.

– Styret ser det som en styrke at vi har funnet en intern etterfølger med 20 års erfaring fra DNB. Vi er trygge på at Kjerstin, sammen med alle de dyktige kollegene i banken, vil fortsette å utvikle gode produkter og tjenester for kundene våre, sier Svarva.

– Gleder meg veldig

Kjerstin Braathen kommer fra stillingen som finansdirektør i DNB, og var før det konserndirektør for bedriftsmarkedet. I 13 år jobbet hun i bankens avdeling for shipping og offshore, og hun har også vært styreleder i flere av DNBs heleide selskaper. Kjerstin kommer fra Lillestrøm, er gift og har tre barn.

– Jeg føler meg utrolig heldig som får lede dette supersterke DNB-laget. DNB har et stort samfunnsansvar, og er viktig for kunder over hele Norge. Vi er med kundene våre i alle viktige faser i livet, og vi heier på de bedriftene som tør å satse og skaper verdier og arbeidsplasser for samfunnet. Jeg gleder meg veldig til 1. september, sier Kjerstin Braathen.

– God rekruttering

Rune Bjerke har vært konsernsjef i DNB siden 1. januar 2007. Fra 2008 til nå har DNB hatt den beste verdiutviklingen av de 30 største europeiske bankene. DNB har gått fra å være den 5. største banken i Skandinavia til å bli den største målt i markedsverdi.

– Jeg vil gratulere styret med en god rekruttering, og takke for alle de fantastiske opplevelsene jeg har hatt sammen med alle som jobber i DNB. Jeg har ikke hatt én kjedelig dag på jobb, og hver dag har jeg møtt nye kunder og ansatte som har gitt meg tro på prosjektet vårt. Og så er det hyggelig å avslutte etappen og se at kundene og investorene også ser ut til å tro på det vi har syslet med de siste årene, sier han.

– Rune legger bak seg en imponerende innsats for DNB, og har gjennomført store endringer kulturelt og finansielt. I dag er DNB en solid og lønnsom bank, som også evner å lage fremtidsrettede tjenester, som de gjorde da Vipps ble utviklet. Styret er svært takknemlig for innsatsen Rune har lagt ned over mange år, sier Svarva.

Ifølge ansettelsesavtalen skulle Rune Bjerke tre av som konsernsjef innen sommeren 2020.

Pressekonferanse

Styreleder Olaug Svarva, konsernsjef Rune Bjerke og påtroppende konsernsjef Kjerstin Braathen vil møte pressen i DNBs lokaler i Bjørvika i dag kl. 10.00. Det oppfordres til å møte opp litt i forkant. Det vil bli mulighet til separate intervjuer i etterkant av pressekonferansen.

Det er tatt nye bilder av Kjerstin Braathen som er fritt tilgjengelige for pressen her:

CV Kjerstin Braathen
 • Finansdirektør (CFO), DNB
  2017 – d.d.
 • Konserndirektør bedriftsmarked DNB
  2013 – 2017
 • Flere stillinger i shipping & offshore, DNB
  1999– 2013
 • Trainee og Chartering Manager, Norsk Hydro ASA
  1995-1999
Kontaktinformasjon

Thomas Midteide, konserndirektør Media & Marketing, 962 32 017

Rune Helland, direktør investor relations, 977 13 250

DNB har levert best totalavkastning blant de største bankene i Europa de siste 10 årene.
Kilde: DNB Markets