DNB har korona-hjelpetelefon for bedrifter

Bedrifter som er urolige for hvordan koronaviruset vil påvirke bedriftens økonomi kan ringe DNB på telefonnummer 23021266.

BEKYMRET? Bedrifter som er urolige for hvordan koronaviruset vil påvirke bedriftens økonomi kan ringe DNB på telefonnummer 23021266 for å få hjelp. Foto: Thomas Stefan Strzelecki
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 13. mar 2020
Artikkelen er flere år gammel

Hjelpetelefonen er åpen alle hverdager kl. 08:00 - 23:00, lørdager kl. 10:00 - 18:00, og søndager kl. 11:00 - 19:00. 

- Vi har åpnet en egen hjelpetelefon for bedriftskunder som trenger hjelp til å finne gode finansieringsløsninger nå som ting har endret seg på grunn av koronaviruset, sier Roger Antonesen, direktør for små og mellomstore bedrifter i DNB.    

- Det finnes mange gode løsninger for bedrifter som kan få kortsiktige likviditetsbehov. Vi gjør alltid individuelle vurderinger, og kan se på ulike løsninger som passer for deg og din bedrift, sier han.

Ring oss på telefon 23021266 - alle hverdager mellom 08:00 - 23:00.
Roger Antonesen

Vi kan blant annet hjelpe med:

  • Avdragsfrihet i perioder kan vurderes for å bedre bedriftens likviditet
  • Kassekreditt er godt egnet der det er store svingninger i likviditeten til bedriften, og vi kan se på muligheten til å øke kassekreditten i en midlertidig periode. 
  • Factoring kan være en løsning for de mellomstore bedriftene - her sikres raskere innbetaling ved at fordringene finansieres. Factoring er en kortsiktig driftskreditt som er et alternativ til en kassekreditt, med sikkerhet i kundefordringene.

Kundesenteret er åpent alle dager

Leder for DNB kundesenter for bedrifter, Trond Prestø, presiserer at kundesenteret for bedriftskunder er oppe alle dager som normalt. Hverdager er åpningstidene kl. 07:00 -23:00, lørdager kl. 10:00 – 18:00, og søndager kl. 11:00 – 19:00.

- For vanlige henvendelser om nettbank, betalinger og lignende skal du som vanlig ringe til kundesenteret på telefon 91504800, eller kontakte oss via chat og e-post, sier Prestø. 

Statens garantiordning

Statens garantiordning legger til rette for at DNB kan gi lån til levedyktige bedrifter som er rammet av inntektsbortfall som følge av virusutbruddet.

- I korte trekk kan bedrifter søke om lån hos sin bank, og dersom søknaden blir innvilget vil staten garantere for 90 prosent av lånet. Garantiordningen trer i kraft så snart den er vedtatt i Stortinget, sier Prestø.