- Min filosofi er å gjøre den beste jobben der jeg er

Kjerstin Braathen har jobbet i DNB i 20 år. Nå blir hun bankens neste konsernsjef.

PÅTROPPENDE KONSERNSJEF. – DNB er mer enn en konsernsjef. Det er 9.600 dyktige medarbeidere og det er laget. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å bidra på best mulig måte, men det er laget som teller, sier Kjerstin Braathen. Foto: Stig Fiksdal
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 13. jun. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Torsdag ble det kjent at Braathen overtar som ny konsernsjef fra 1. september. Hun etterfølger Rune Bjerke som har vært konsernsjef i nesten 13 år.

Kjerstin Braathen kommer fra stillingen som finansdirektør (CFO) i DNB. Før det var hun konserndirektør for DNB Bedriftsmarked. Hun har også jobbet ti år i bankens avdeling for shipping og offshore, og har vært styreleder i flere av DNBs heleide selskaper.

– Jeg gleder meg vanvittig til å komme i gang. Det første som er viktig for meg er å komme meg ut og bli kjent med enda flere DNB-ere. Jeg skal bruke ørene mer enn munnen, sier hun.

«Smooth», planlagt og grundig

Styret i DNB har siden i vinter kjørt en grundig prosess for å finne ny konsernsjef. I Rune Bjerkes ansettelsesavtale har det vært avtalt at han skulle gå av innen 2020.

Bjerke sier følgende om timingen:

– Det er behov for å ha en «smooth», planlagt og grundig overgang. Jeg har sittet snart 13 år som sjef, og nå er det på tide med et skifte. Så enkelt er det.

Kjerstin Braathen
 • Finansdirektør (CFO), DNB
  2017 – d.d.
 • Konserndirektør bedriftsmarked DNB
  2013 – 2017
 • Flere stillinger i shipping & offshore, DNB
  1999– 2013
 • Trainee og Chartering Manager, Norsk Hydro ASA
  1995-1999
– Kjerstin har alle forutsetninger for å gjøre en bedre jobb enn meg, sa avtroppende konsernsjef Rune Bjerke da han møtte pressen sammen med påtroppende konsernsjef Kjerstin Braathen, styreleder Olaug Svarva og kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide. I perioden Bjerke har vært konsernsjef har DNB gått fra å være den 5. største banken i Skandinavia til å bli den største målt i markedsverdi. Foto: Stig Fiksdal

Under Rune Bjerkes ledelse har DNB gått fra å være den femte største banken i Skandinavia målt i markedsverdi, til å bli størst. Bjerke trekker fram samlingen av DNB i 2011 – fra flere forskjellige merkevarer – som et høydepunkt.

– Det var følelsesmessig sterkt da det skjedde. Jeg vil også huske starten på Vipps-eventyret, for det er et eventyr som så vidt har begynt. Og så vil jeg huske den utrolig fine kulturen i DNB, med godt samarbeid på tvers av forretningsområder. Det er en kultur jeg vil savne når den tid kommer, sier Bjerke.

Bjerke har avtalt at han skal følge opp styrevervene i Vipps og Fremtind fram til neste sommer.

– Det er to utrolig viktige strategiske investeringer for DNB. Å bruke tid på å utvikle verdiene der gleder jeg meg til å gjøre – litt utenfor organisasjonen. For det er utrolig viktig at gamle sjefer ikke står i veien for den nye kraften som kommer inn.

Overtar stafettpinnen

Kjerstin Braathen har sittet rundt samme bord som Rune Bjerke i DNBs konsernledelse siden 2013. Hun fortsetter som finansdirektør fram til 1. september, når hun overtar som konsernsjef.