Møt DNB under Arendalsuka

Diskusjoner om alt fra digitalisering til investeringer til ledelse er det som står på programmet når aktører fra politikk, samfunns- og næringsliv møtes i Arendal.

MØTEPLASS: Arendalsuka er blitt Norges viktigste møteplass mellom  politikk, samfunnsliv og næringsliv. Foto: Arendalsuka
Lesetid 7 min lesetid
Publisert 08. aug. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Spennet i temaer som diskuteres er bredt på de mange arrangementene under den årlige Arendalsuka, et arrangement som i år er fra 12. – 17. august.

Hvis du er i Arendal den uken, sjekk gjerne ut noen av arrangementene DNB er med på å organisere:

Fremtidens konkurransekraft: Tillit og teknologi

Fremtiden er digital. Ny teknologi gir store muligheter, men innebærer også risiko. Hvilke konkurransefortrinn har vi i Norden ved høy tillit og høy digitalisering – og hvordan skal vi utnytte disse?

Hvem: Kjell Nordström, Kimberly Lein-Mathiesen, Walther Qvam, Trine Loe
Når: Tirsdag 13.08.2019 kl. 09:00 – 10:00
Hvor: Christian Radich i Pollen

Arrangementet er åpent for alle – meld deg på her

Family, fools and friends? Hvem tør å investere i norsk teknologi?

Hvis Norge skal hevde seg i konkurranse med de store aktørene trenger vi kapital tilgjengelig for investeringer i norske selskaper. Hvor skal denne kapitalen komme fra?

Hvem: Kim Wahl, Hilde Nagell, Carina Smith, Ketil Wiederberg, Trine Loe, Kjell Norström
Når: Tirsdag 13.08.2019 kl. 10:00 – 11:00
Hvor: Christian Radich i Pollen

Arrangementet er åpent for alle – meld deg på her

Vind i seilene – Hvordan sikre ny bærekraftig energiproduksjon i Norge?

Samfunnet trenger ren energi for å fungere, enda mer i fremtiden enn i dag. Men hvordan skal vi skape bærekraftige samfunn der vi både lever godt og har noe å leve av, samtidig som vi kutter klimagassutslipp?

Agder Energi og DNB inviterer sammen til debatt rundt vindkraftutbygging på land og skatteregimet for vannkraften i Norge. Arrangementet deles i to bolker.

Debatt 1: Skal Norge satse på storstilt vindkraftutbygging på land?

Hvem: Rune Flatby (Direktør Konsesjonsavdelingen NVE), Per Hanasand (styreleder DNT), Åsmund Aukrust (AP), Liv Lønnum (Frp)
Når: Tirsdag 13. august kl. 12:30-13.15
Hvor: Skoleskipet Christian Radich

Debatt 2: Varsku for vannkraften- høy skatt hindrer vannkraftens bidrag til grønn omstilling

Hvem: Liv Lønnum (FrP), Sven Bakken (DNB), Thomas Bjørdal (LNVK), Åsmund Aukrust (AP)
Når: Tirsdag 13 august kl. 13:30-14.15
Hvor: Skoleskipet Christian Radich

Arrangementet er åpent for alle – meld deg på her

Gründerfrokost: Går de offentlige pengene til de smarteste bedriftene?

Noe av det vanskeligste for norske bedrifter i dag er å vokse og lykkes over tid. Øremerkede gründermidler fra det offentlige skal hjelpe dem på veien, men hvor effektive er ordningene når nesten halvparten av bedriftene må ha hjelp fra eksterne konsulenter for å søke?

Mange kjenner ikke til ordningene, og mange oppgir at det er for arbeidskrevende å søke. Hvorfor må det være så vanskelig? Og hva kan vi sammen gjøre for at flere bedrifter skal lykkes?

Hvem: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, gründer Geir Atle Bore – FundingPartner, Anniken Fjelberg – 657 Oslo, Håkon Haugli – Innovasjon Norge, Ivar Kristensen – Virke, Benedicte Schilbred Fasmer – DNB.
Når: Onsdag 14.08.2019 kl. 09:45 – 10:45
Hvor: Torvgata 7

Arrangementet er åpent for alle – meld deg på her

Camel uten filter LIVE podcast: Hvordan lykkes med en vinnende kultur?

Hva kreves av en toppleder når verden forandrer seg så raskt som i dag? Hvordan får man med seg kollegaene på det løftet som kreves for å møte ny teknologi og nye konkurrenter?

Rune Bjerke har ledet DNB gjennom 13 år med finanskrise, digitalisering, endringer i kundeadferd og nye forventninger til innovasjon og samfunnsansvar. Anita Krohn Traaseth er en synlig samfunnsdebattant og næringslivsleder.

De to snakker om ledelse i denne live-innspillingen av podcasten «Camel uten filter».

Vel møtt!

Hvem: Rune Bjerke og Anita Krohn Traaseth
Når: Onsdag 14.08.2019 kl. 11:00 – 12:00
Hvor: Torvgata 7

Arrangementet er åpent for alle – meld deg på her

Grønt og lønnsomt

Et bærekraftig forretningskonsept er nødvendig for å lykkes i markedet. Det inkluderer å ta klima på alvor. Klimapartnere, i samarbeid med Agder Energi og DNB, vil på arrangementet vise frem nye forretningsmuligheter i forbindelse med den grønne omstillingen som verden krever.

Kommunikasjonssjef i Zero, Jon Evang, setter fokus på hvilke muligheter omstillingen gir og hvordan gå frem i dette skiftet, mens Kjersti Fløgstad, rådgiver for samfunnsansvar i Divisjon Næringspolitikk og samfunnsansvar i DNB, sier nei til sinkene og setter fokus på penger og ansvar. Som långiver og investor, jobber DNB med sine kunder for å bidra til at de sammen går i riktig retning.

Vi får også presentert tre businesscaser; Entelios, Siemens og Bergans. Arrangementet avsluttes med dialogpanel med mulighet for spørsmål.

Hvem: Jon Evang – Kommunikasjonssjef i Zero, Kjersti Fløgstad – Rådgiver samfunnsansvar i DNB, Sara Samina Sørlie – Markedssjef i Entelios, Carina Louise Dale – Rådgiver og møteleder i Klimapartnere, Torstein Sole-Gärtner – Leder for Offshore og Marine Center i Siemens, Yngvill Ofstad – Sustainability Developer, Bergans
Når: Onsdag 14. august kl. 08.00-09.15
Hvor: Bærekraftshuset, Torvgata 7

Arrangementet er åpent for alle – meld deg på her