Norges mest attraktive arbeidsplass for økonomistudenter

DNB er for sjette året på rad kåret til Norges mest attraktive arbeidsplass blant økonomistudentene. Blant IT-studentene er banken tilbake på tredjeplass, opp fra en sterk 5. plass i fjor.

GLADE JENTER: Ny divisjonsdirektør for People i DNB, Kari Bech-Moen (midten), er glad for at DNB er blant førstevalgene til både økonomi- og IT-studenter, her flankert av dataingeniør Henriette Nygård (t.v.) og økonom Edda Bergsli Bogen (t.h.), begge graduates i DNB. Foto: Marit E. Giske
Lesetid 6 min lesetid
Publisert 10. mai. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Dette fremkommer av den årlige kandidatundersøkelsen Universum Student Survey hvor studenter kårer Norges mest populære arbeidsgivere, dem de helst vil jobbe for. Studentene er fordelt mellom studiene: økonomi, ingeniørstudier, IT, humanistiske fag og jus.

DNB var på tredjeplass blant IT-studentene også i 2017. Da hoppet banken opp hele fem plasser fra året før.

Økonomen Edda Bergsli Bogen (26) og dataingeniøren Henriette Nygård (26) er nyutdannede og blant graduatene som sist begynte i DNB. Edda er ansatt i storkundeområdet, men har nå et opphold på seafood-teamet i Investment Banking i Markets. Henriette deltar på bankens toårige utdanningsprogram i Cyber Security hvor hun får innblikk i og praktisk erfaring med risikoarbeid i flere ulike prosjekter.

Hvorfor valgte dere DNB?

Henriette: – Jeg fikk innblikk i bredden i DNB da jeg hadde summer internship her i 2017. Det er veldig mye forskjellig man kan jobbe med her. Jeg skjønte fort at det her ville være muligheter til å bli med på flere spennende prosjekter og lære mye.

Edda: – DNB virket å være fremoverlent og i takt med tiden. Jeg så også at det var mange muligheter innad i DNB. Bankens globale tilstedeværelse og brede kompetanse innenfor industri gjorde også at DNB skilte seg ut fra flere andre banker i Norden.

DNB er både bank og teknologiselskap

Ny divisjonsdirektør for People i DNB, Kari Bech-Moen, er veldig fornøyd med at banken ifølge Universum fortsatt er Norges mest attraktive arbeidsplass for økonomistudenter og tilbake på tredjeplass blant IT-studentene. Bare Google (1) og Microsoft (2) var foran DNB på IT.

– DNB har i takt med digitaliseringen utviklet seg til å bli både bank og teknologiselskap. Derfor har vi de siste årene gjort mye for å tiltrekke oss IT-folk, som vi i likhet med de fleste andre bedrifter har trengt flere av. Det betyr ikke at vi ikke lenger trenger økonomer. Som bank vil vi alltid ha bruk for flinke økonomer, presiserer hun.

Stort konsern – mange muligheter

DNB er et stort konsern med mange muligheter og mange behov. Banken har store og spennende fagmiljøer innenfor både liv og pensjon, IT, sikkerhet, finans, jus, kommunikasjon, regnskap, kreditt, makroøkonomi, selskapsanalyse og risikostyring for å nevne noen.

-Det vi jobber mye med nå er å øke mangfoldet, og da tenker vi ikke bare på å øke andelen kvinner i ledende stillinger. Vi skal inkludere flere dimensjoner av mangfold. Det betyr blant annet at vi også trenger folk med helt andre faglige bakgrunner i tillegg til økonomer, IT-folk og jurister. Siden det i DNB jobbes mye med tall og teknologi, trenger vi for eksempel også folk som har kunnskap om hvordan folk tenker og agerer og hvordan vi skal uttrykke oss i ulike settinger, sier Kari.

Både banken generelt, DNB Markets og DNB-advokatene ansetter hvert år nye graduates. De to sistnevnte har egne inntaksløp. Studenter kan også søke på DNBs egne utdanningsprogrammer for nyutdannede: IT Cyber Security og Architect Greenhouse.

Mange jobber i tverrfaglige team

Kari sier at banken går nye veier for å hevde seg i den fremtidige konkurransen.

– Alle bedrifter har nå et skrikende behov for flere medarbeidere med digital kompetanse. Men vi trenger fortsatt de som kan bank og økonomi. Derfor må vi kombinere den kompetansen banken allerede har med ny kompetanse og ny teknologi for å lykkes i dagens konkurransemarked. Vi har også tilrettelagt for kompetanseheving internt. Her er det muligheter for alle som vil og har lyst, sier hun.

– For å klare å utvikle brukervennlige tjenester og produkter, det vil si produkter og tjenester som folk trenger og vil bruke, må vi sette sammen tverrfaglige team der alle kan bidra med det de er gode på. Det betyr at DNB bør være en interessant arbeidsplass for alle som har en liten gründer i magen. Her er det mange muligheter til å drive innovasjon uten at du må starte for deg selv, sier hun.

Les også disse sakene:

De studerer igjen – i DNB

Intreprenørskap vokser frem som nytt, stort fagområde i DNB