Olje, sol og vind på menyen

Hvordan vil energibransjen se ut om ti eller 20 år – og hvilke triks mener næringen selv, analytikere og eksperter er de viktigste for å tilpasse seg en ny fremtid? Dette er blant spørsmålene vi får svar på under ONS-konferansen i Stavanger.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 05. sep. 2016
Artikkelen er flere år gammel

DNB er på plass med et eget TV-studio og vil legge ut klipp fra arrangementet som starter i dag og pågår til og med torsdag. Noen innslag vil også sendes live.

ONS er i denne sammenhengen en forkortelse for Offshore Northern Seas og har etter hvert blitt en viktig internasjonal møteplass for energibransjen. Denne uken arrangeres ONS for 21. gang.

400 foredrag

Deltakerne kan spasere rundt på en av verdens største oljemesser. De kan i tillegg velge mellom over 400 foredragsholdere som skal på scenen de nærmeste dagene.

«Transition», eller overgang på norsk, er temaet for konferansen. Foredragsholderne vil blant annet ta for seg endringer i markedssituasjonen, overgangen til nye former for energi og ledelse i turbulente tider.

Politikk og næringsliv

Noen av de mest spennende foredragsholderne er også på plass i DNBs eget TV-studio.

Her følger noen av høydepunktene de nærmeste dagene:

Intervju med konsernsjef Kristian Røkke i Akastor. Røkke gjennomførte en stor snuoperasjon som leder ved Aker Philadelphia Shipyards før han ble konsernsjef i Akastor. Sistnevnte eier flere selskaper innenfor oljeservice og har i tillegg flere andre investeringer. Røkke deler blant annet nyttige erfaringer fra å lede selskaper som er i endring.

Intervju med Eirik Wærness i Statoil og Torbjørn Kjus i DNB. Kjus har i en fersk analyse skrevet at klimamålene ikke blir nådd med mindre det startes en ny revolusjon innen fornybar energi. Wærness beskriver situasjonen med Statoil-øyne. Duoen diskuterer også hvilke muligheter de opplever som mest spennende for energibransjen fremover.

Ordførerne Ole Ueland (Sola) og Stanley Wirak (Sandnes) kommer i studio. De representerer henholdsvis Høyre og Arbeiderpartiet og har mange tanker om hva folk i Rogaland skal leve av etter oljen. I tillegg: Hva kan resten av landet lære av de endringene som nå foregår i Rogaland og i Agder-fylkene? Senere på dagen kommer også Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø i vårt studio.

Debatt: Debatt mellom flere av de gründere og investorer som er til stede under ONS. Panelet får si sin mening om hovedtemaene i konferansen.