Sjekk valutakurser og sperr kort i mobilbanken

Mobilbankens valutakalkulator gir deg oppdatert kurs på aktuell valuta. Og skulle du være uheldig å få frastjålet kortet ditt, sperr det i mobilbanken!

FINN SUMMEN: Valutakalkulator er fint for den som kjapt vil ha den norske prisen på en vare i utlandet. Foto: Thomas Stefan Strzelecki
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 11. jul. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Hvis du har skrudd på posisjonering på mobilen din vil mobilbankens valutakalkulator automatisk gi deg kursen på valutaen der du er og regne om beløpet du legger inn. Dersom du er på weekendtur i London vil den regne om ønsket beløp fra britiske pund til norske kroner. Det samme gjelder om du er i Tyrkia på strandferie; da vil valutakalkulatoren gi deg verdien av tyrkiske lire i norske kroner.

Har du iPhone og siste versjon av mobilbank-appen finner du valutakalkulatoren på mobilbankens forside. Du kan også velge å fjerne den fra forsiden – etter ferien for eksempel – hvis du bare vil ha den der når du er i utlandet.

Kursen vil være oppdatert hver morgen og er en snittkurs av kjøp og salg av valuta. Denne blir kalkulert av DNB Markets.

Har du Android-mobil finner du valutakalkulatoren via en link på mobilbankens forside. Kursene her hentes fortsatt fra den gamle mobilbanken. Enn så lenge oppgir den derfor kjøpskurs, ikke snittkurs.

Sperre og gjenåpne

I mobilbanken kan du også både sperre og gjenåpne kort. Foreløpig kan du sperre både bankkort og kredittkort, men gjenåpne kun bankkort. Det vil etter hvert bli mulig å gjenåpne begge.

Mister du kort eller får det frastjålet, kan du fort og enkelt sperre det i mobilbanken slik at det ikke kan misbrukes.

Oversikt over faste trekk

I ferien har du kanskje også tid til å bruke noen minutter på å gå gjennom dine faste avtaler eller trekk? I så fall finner du nå oversikt over både eFaktura, avtalegiro og faste oppdrag i mobilbanken. Det er også mulighet for å opprette nye faste oppdrag i mobilbanken, både betalinger og overføringer.

IBAN-nummer og andre kontodetaljer

I mobilbanken kan du nå enkelt også:

  • Se IBAN- og BIC/SWIFT-nummer til alle de ulike kontoene dine – perfekt dersom du skal motta betalinger fra utlandet i sommer. Se hvem andre som eventuelt har tilgang til/disponerer dine kontoer
  • Se hvilken rente du har på de ulike kontoene dine og hvor mye du har opptjent i år

Les også disse sakene:

Flere betaler regninger i mobilbanken

Ny funksjon i mobilbanken

Video-guide til den nye mobilbanken