Slik nailer du festivaltrendene billigst mulig

-Tørr å være deg selv, her er det ingen som dømmer, forteller Emmalin Williams. Denne jentegjengen fra Bergen beviser at det ikke trenger å koste mye for å kle seg kult på festival.

FRA BERGEN TIL STAVERN: Fra venstre: Miriam Høisæter (20), Veronica Nancy (21), Emmalin Williams (20) og Susann Akselberg (20) har ankommet Stavernfestivalen i god stil. Foto: Kornelia Minsaas
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 12. aug. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Vi møter Miriam Høisæter, Veronica Nancy, Emmalin Williams og Susann Akselberg på Stavernfestivalen. På seg har de kreative og trendy antrekk, satt sammen på budsjettvennlig vis – med unntak av ett plagg.

Bruk det du kan av det du har hjemme, og ‘pimp’ det opp med tilbehør

– Dette antrekket har jeg faktisk brukt null kroner på. Jeg fant denne gamle, røde kjolen i min mors klesskap, og «pimpet» den opp med noen gamle smykker og ringer, forteller Susann.

Kjøp brukt og lån av venner

– Jeg har kun kjøpt toppen og underdelen for anledningen – alt annet er lånt, innrømmer Veronica.

Jakken har hun lånt fra Emmalin, og rumpetasken i metallstoff er lånt fra en annen venninne. Antrekket kostet henne omkring 300 kroner.

LÅNT OG «STJÅLET»: Veronica og Miriam har begge lånt trendy vesker for å sette prikken over i-en på festivallooken. Foto: Kornelia Minsaas

Miriam på den andre siden, har «stjålet» lillebrorens veske for anledningen. Festivalantrekket består videre av raske solbriller kjøpt brukt fra Tise, glitterhiglighter og rosa dipdye i håret.

– Det er gøy å kle seg litt annerledes for anledningen, spesielt når det kan gjøres så billig. Lån av venner, kjøp brukt eller gjør gode kupp på salg, som denne T-skjorten. Den kostet meg 150 kroner, sier hun.

Men brukt betyr ikke nødvendigvis lav pris

Emmalin er også ikledd second hand klesplagg. Hatten kostet budsjettvennlige 50 kroner, mens kjolen derimot, kostet rundt 7000 kroner.

– Jeg har faktisk brukt veldig mye på antrekket mitt, hovedsakelig på grunn av kjolen, forteller Emmalin, og ler. Det er nemlig en vintage Balmain som kostet rundt 7000 kroner. Både kjolen og buckethatten er «thrifted», men til svært ulike priser. Kjolen skal jeg uansett bruke ved flere anledninger, så den er verdt det, understreker hun.

KJOLEKONTRASTER: Mens Emmalin har på en second hand Balmain-kjole til 7000 kroner, har Susann på morens gamle kjole. Foto: Kornelia Minsaas

Hent inspirasjon og sett sammen et billig antrekk

Veronica liker å hente inspirasjon fra andre, og ser gjerne på bilder på Instagram og andre steder, før hun setter sammen et antrekk. Slik får du også ideer om hvordan du kan realisere antrekket billigst mulig.

Ting som egentlig ikke er kult til vanlig, kan være kult til festival

– Ta et dypdykk i klesskapet hjemme. Ting som egentlig ikke er kult til vanlig, kan være kult til festival. Bruk gamle plagg, og «pimp» det opp med kult, nytt tilbehør, tipser Susann.

Emmalins beste tips er å bruke klesskapet til venner eller kjæreste. Der finner du nemlig de beste skattene.

Alt skal bli med hjem fra Stavernfestivalen

– Selv om brillene var billige, skal jeg ta godt vare på de. Mange kjøper ting for å bruke det én gang, men det er ikke planen min, sier Miriam.

Jentene tar med alt av klær og utstyr hjem til Bergen etter festivalhelgen. Det gjelder også teltet.

– Teltet har vi nemlig også lånt! ler Veronica, og ler fornøyd sammen med de andre jentene.