Stødige Svarva skal styre skuta

DNBs nye styreleder Olaug Svarva har 35 års erfaring fra finansbransjen, og vært ute ei vinternatt før.

NY KAPTEIN: Olaug Svarva overtok stafettpinnen da Anne Carine Tanum ble takket av som styreleder på DNBs generalforsamling i forrige uke. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 02. mai 2018
Artikkelen er flere år gammel

– Jeg setter veldig pris på tilliten, og er stolt over å ha fått i oppdrag å ta denne skuta videre!

Olaug Svarva overtok stafettpinnen da Anne Carine Tanum ble takket av som styreleder på DNBs generalforsamling i forrige uke. Nå gleder hun seg til å ta fatt på en oppgave hun omtaler som «utrolig viktig».

– Vi må huske at DNB er en samfunnskritisk institusjon. Det er viktig for samfunnet at vi leverer de tjenestene og produktene kundene trenger, på en måte som gjør at samfunnet har tillit til oss. Mitt mål som styreleder er å sørge for en fortsatt stødig og god utvikling av banken, for å skape verdier på lang sikt.

DNB-sjefen: Norge er på offensiven

Ringen er sluttet

Sekstiåringen fra Steinkjer er nok mest kjent som «vokter av fellesskapets sparekonto» som sjef for Folketrygdfondet i tolv år, men yrkeskarrieren startet faktisk i sin tid i DNB.

I 1983 begynte hun i DnC, som sju år senere fusjonerte med Bergen Bank og dannet DNB. Da hadde Olaug allerede dratt videre til Carnegie, men hun føler likevel at ringen sluttes og at hun nå kommer «hjem» til DNB.

De store svingningene med overoptimisme og krise er en god ballast å ha med seg

Med 35 år bak seg i bank og finans har Olaug opplevd både opp- og nedturer. Jappetid, børskrakk, bankkrise, dotcom-boble og finanskrise har gitt nyttig lærdom:

– De store svingningene med overoptimisme og krise er en god ballast å ha med seg. Jeg har erfart hvor viktig det er å beholde roen i slike perioder. Utfordringer vil det alltid være, man må bare å klare manøvrere seg gjennom dem. Da hjelper det å ha vært ute ei vinternatt før.

Skryter av DNB

Folketrygdfondet, som Olaug ledet fra 2005 til 2017, er DNBs tredje største eier. Fra sitt ståsted som investor fikk hun et godt inntrykk av banken.

– DNB har levert veldig god avkastning og vært flinke til å håndtere investormarkedet. Som aksjonær har jeg hatt en god dialog med styret og ledelsen i mange år, og jeg er imponert over måten selskapet er blitt ledet på. DNB har en ledelse som er åpen om tro og tvil. De vet hva de er gode på, og er tydelige på hvilke endringer som kreves for å kunne levere i det krevende terrenget banken skal operere i.

Det gode inntrykket gjorde det enkelt å takke ja da valgkomiteen kontaktet Olaug og lurte på om hun kunne tenke seg å bli styreleder.

Skal sette standarden

– Jeg har veldig stor tro på DNB. Dere har levert svært gode resultater gjennom mange år, og bygget opp godt med kapital. Det er rett og slett en bunnsolid bank. Jeg er også imponert av kompetansen som finnes her, og verdiene og kulturen som sitter i veggene.

Det overrasker neppe at hun trekker frem mangfold som et eksempel på det siste. Hun har tross alt jobbet i en mannsdominert bransje i nesten en kvinnesalder:

– Styret og ledelsen i DNB har gjort en veldig god jobb med å øke mangfoldet. Dette er viktig for samfunnet og for verdiskapingen, og her har DNB vært i front. Det vil jeg fortsette å jobbe for. Andre ser til DNB og følger etter, så her må vi sette standarden!

Kampen for tilværelsen

Konkurransebildet er i ferd med å endres radikalt. Tradisjonelle banker som DNB utfordres av nye aktører, med Facebook, Apple og Google i spissen. Har vi i det hele tatt noe å stille opp med når de globale teknologigigantene kaster seg over bankmarkedet?

– Vi vet ikke hvordan dette vil utspille seg, men banken har en offensiv tilnærming for å posisjonere seg for de endringene som kommer. DNB har mye kompetanse og banken ligger foran mange andre på det digitale, men gode produkter og tjenester er avgjørende for å lykkes i konkurransen. Når det gjelder Facebook og de andre store, vil nye reguleringer sette noen rammer. Det burde være like vilkår, men det er det ikke i dag. Her gjelder det å være «på», og det er DNB absolutt.

Finner balansen

Som forvalter av fellesskapets finansielle verdier leverte Olaug sterke resultater i en årrekke, noe vi alle har bør være takknemlige for. Hun røper gjerne litt av hemmeligheten bak sin suksess:

– Jeg er veldig stolt av verdiskapningen i Folketrygdfondet. Noe som har vært viktig for meg gjennom hele karrieren, er å ha riktig balanse i livet. Du må klare å balansere jobb og privatliv for å kunne stå i det og levere over tid.

For å levere og være en god beslutningstager, tror jeg man må ha interesser utenfor jobb

Olaug er gift og har to barn som nå er voksne. Familielivet har bidratt til den nødvendige balansen.

–For å levere og være en god beslutningstager, tror jeg man må ha interesser utenfor jobb. For meg er familie viktig, og jeg liker meg utendørs, på ski eller i kajakk. Og jeg er ofte på teater eller i operaen. Jeg må ha påfyll fra forskjellige hold!

Privilegert

Hun legger ikke skjul på at yrkeskarrieren til tider har vært krevende, men ser ingen grunn til å klage over det:

– Jeg har alltid vært glad i å jobbe, og synes det er utrolig spennende med utfordringer. Det er en av driverne mine for å komme hit! Det er så gøy å bidra, og jeg er privilegert som har god helse og får være med på å utvikle og skape verdier!