Tech-kvinner gir DNB pris for økt mangfold

Prisen «ODA Award Organization» går i år til DNB for bankens arbeid med å øke mangfoldet i teknologibransjen.

BLIR INSPIRERT: Tusen takk! Jeg er utrolig stolt av mangfoldsarbeidet som gjøres hos oss, og prisen gir stor inspirasjon til å fortsette arbeidet, sa personmarkedsjef Ingjerd Blekeli Spiten, som tok imot prisen på vegne av banken. Til høyre, ODAs Jane Xia. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 5 min lesetid
Publisert 10. mai 2019
Artikkelen er flere år gammel

Dette skjer ett år etter at bankens konsernsjef, Rune Bjerke, ble kåret til historiens første vinner av prisen ODA Award Man. Han sier at slike priser inspirerer og at han er stolt og glad for at DNB nå får en ODA-pris.

-Vi har de siste årene jobbet systematisk for å bedre likestillingen i DNB. Selv om vi ennå ikke er i mål, har arbeidet gitt resultater. Da er det ekstra motiverende med slike løypemeldinger som dette, sier Bjerke (bildet).

ODA er Nordens ledende nettverk for kvinner som jobber innenfor teknologi. Nettverket gir hvert år ut priser som belønner konkret og resultatgivende arbeid for å øke kjønnsbalanse og mangfold i teknologibransjen.

Leder for ODA, Kristine Hofer Næss, sier at hun er fornøyd med å kunne gi årets ODA Award Organization-pris til DNB.

Likestilling og mangfold er strategisk viktig for DNB, noe de er tydelig på både i og utenfor egen organisasjon, og fokuset gir resultater

– Likestilling og mangfold er strategisk viktig for DNB, noe de er tydelig på både i og utenfor egen organisasjon, og fokuset gir resultater, sier hun

Dette er begrunnelsen fra ODA:

  • Banken har fokus på å synliggjøre kvinnelige rollemodeller i selskapet i både interne og eksterne kanaler og har 46,2 prosent kvinner i konsernledelsen.
  • Banken stiller også krav til leverandører om at de må kunne vise til systematisk arbeid med likestilling og mangfold i egen organisasjon, inkludert kvinneandel
  • Banken er bidragsyter i flere brede initiativ som fremmer kvinner i tech: Blant annet ODA, Hun Spanderer, SHE Index, Girltech fest og Jenter koder.

Målet er minst 40 prosent kvinnelige ledere på alle nivåer

DNB har satt som mål å øke andelen kvinnelige ledere på alle nivåer til minst 40 prosent. Ved inngangen til 2019 var andelen på 38,1 prosent. Over 50 prosent av siste kull med graduates er kvinner, og over 80 prosent av disse skal jobbe med teknologi. Kvinneandelen er 48,1 prosent på tvers av hele organisasjonen.

Fremover må vi bli enda bedre til å inkludere flere dimensjoner av mangfold

– Fremover må vi bli enda bedre til å inkludere flere dimensjoner av mangfold. Det være seg etnisitet, alder, sosial og faglig bakgrunn og mer til, sier Bjerke.

Han presiserer at dette ikke bare er etisk riktig å gjøre, men at det også vil bidra til at banken blir bedre på alle plan.

– Økt mangfold er til det beste for kollegene våre, kundene, eierne og samfunnet for øvrig. Mangfold gir meningsbrytning og dynamikk og dermed også mer innovasjonskraft, sier han.

Årets priser ble delt ut på ODA Inspirasjonsdag, som ble avholdt på Konserthuset i Oslo i dag, 10. mai. Personmarkedsjef i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, som Abelia tidligere har kåret til en av Norges 50 fremste IT-kvinner, tok i mot prisen på vegne av banken.

Jeg er takknemlig for at DNB har en konsernsjef som er kjønnsblind

TAKKER: DNBs personmarkedsjef, Ingjerd Blekeli Spiten, takker for prisen på vegne av DNB. Til høyre, ODAs Jane Xia og ODA-leder Kristine Kristine Hofer Næss. Foto: Stig B. Fiksdal

– Tusen takk! Jeg er utrolig stolt av mangfoldsarbeidet som gjøres hos oss, og prisen gir stor inspirasjon til å fortsette arbeidet. Jeg er takknemlig for at DNB har en konsernsjef som er kjønnsblind. Rune ser kompetanse og ikke kjønn, sa hun da hun mottok prisen.

De andre prisene, ODA Award Woman og ODA Award Man, gikk til henholdsvis utvikler i Nav, Line Moseng, og til direktør i Atea, Henrik Høst.

 

Les også disse sakene:

DNB utvider likestillingsarbeidet

Over 200 IT-kvinner på Oda-treff i DNB: – Det er sjelden jeg får så mange nyttige ledertips som jeg fikk i kveld

Bjerke får splitter ny pris for mangfold

DNB får likestillingspris