FINN spår enda tøffere kamp om teknologer

Bedriftenes kamp om teknologer er allerede tøff og vil bli enda tøffere neste år. Utviklingen i oljebransjen vil avgjøre hvor mye tøffere.

Lesetid 3 min lesetid
Publisert 07. des. 2017
Artikkelen er flere år gammel

Ledige IT-stillinger i DNB

Dette fremkommer av FINN jobbindeks 2017, som ble offentliggjort på et frokostmøte i FINNs lokaler i Oslo onsdag 6. desember hvor konserndirektør for HR i DNB, Solveig Hellebust, HR-direktør i Evry, Trond Vinje, rektor Øystein Thøgersen ved NHH, forretningsutvikler i Finn, Hilde Maartman-Moe Sommerstad og nyansatt teknolog i FINN, Pernille Selia Sethre, deltok i en panelsamtale om «Jakten på teknologene» (bildet ovenfor).

Etterspørsel etter teknologer vil bare øke

Ifølge FINN skjer 80 prosent av annonserte jobb-bytter på FINN.no, og der har økningen i annonserte stillinger i privat sektor så langt i år økt med 11 prosent. Til sammenligning har antall annonserte teknologistillinger i den samme perioden økt med hele 24 prosent.

– Vi tror at etterspørselen etter teknologer vil bli enda større neste år, og at utviklingen i den teknologitunge oljebransjen vil avgjøre hvor mye større, sa jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb, Fredrik Schjold, som innledet frokostmøtet.

Ifølge DNB Markets ventes det nå oppsving i oljeinvesteringene. Det kan altså bety at etterspørselen etter teknologer vil øke drastisk.

– Etter noen år med kraftig fall i oljeinvesteringene ser bunnen ut til å være nådd. Nå venter vi at aktiviteten øker igjen i årene som kommer, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets.

FINN jobbindeks, desember 2017

 

Annonsering ikke nok

På frokostmøtet var forretningsutvikler i Finn, Hilde Maartman-Moe Sommerstad, tydelig på at det ikke lenger er nok med en vanlig annonse som før for å få tak i de riktige kandidatene, som nå mer opptatt av merkevare og kultur. I dag er det de kjente merkevarene som vinner kampen om talentene.

DNB er blant disse. Ifølge Universum ble banken i vår kåret til Norges tredje mest attraktive arbeidsplass for IT-studenter, opp hele fem plasser fra året før. Blant IT-professionals har DNB vært på femteplass de to siste kåringene, nå sist var Google, Microsoft, Finn og Evry foran. Samtidig var DNB på fjerde året på rad førstevalget for økonomistudentene og nå på fjerdeplass blant business professionals.

Les mer om dette her: Både IT- og økonomistudenter velger DNB

 

DNB rekrutterer på nye måter

Konserndirektør for HR i DNB, Solveig Hellebust, fortalte hvordan DNB som nå er både bank og teknologiselskap, har lagt om rekrutteringsprosessen og jobber med kultur:

– Vi er nødt til å tiltrekke oss ny kompetanse. Selv om vi fortsatt er bank agerer vi mer og mer som et teknoselskap. Vi har større fart enn før og jobber med å bli flinkere på gi-slipp-ledelse. Vi har mange flinke folk i DNB. Flere skal få slippe til.

– Siden det er stor kamp om IT-hodene rekrutterer vi nå helt annerledes enn før. Vi tar også inn mange flere enn før både på internship og som graduates. For at de skal bli kjent med oss både inviterer vi dem inn til oss, arrangerer konkurranser og drar ut til utdanningsinstitusjonene.

– Vi merker at de får et helt annet inntrykk av DNB etter å ha vært hos oss. Mange av dem som vi ansetter har hatt internship eller deltidsjobb i DNB tidligere. Vi lykkes veldig bra med å tiltrekke oss nyutdannede, men sliter litt mer med å få tak i de mer erfarne. Vi vil ikke slutte å bruke stillingsannonser, men vi må jobbe langs flere akser. Derfor er Finn jobbmatch og måten FINN bruker data på interessant for oss. Vi har også ansatt to personer som jobber med fintech-rekruttering på heltid.

 

FINN jobbmatch

DNB har i høst testet om Finn Jobbmatch kan finne frem til kandidater banken ellers ikke ville fått tak i, kandidater som ikke er på utkikk etter ny jobb. Løsningen fungerer slik at hvis DNB har behov for å ansette en tjenestedesigner, så sender banken FINN ti stikkord om stillingen og hva som er viktig for å fylle den. Dette er informasjon som FINN bruker i sitt søk.

– Erfaringene så langt tilsier at løsningen har potensial, avslutter Hellebust.

Les også:

DNB inngår samarbeid med NTNU

Et internship kan gi spennende muligheter

Alle vinnere i DNB Digital Challenge

Solveig Hellebust t.h. (Arkivbilde: Stig B. Fiksdal)