- Alt jeg trengte forsvant: Pass, penger, legitimasjon og mobil

Mange reisebloggere har vært i de fleste av verdens kriker og kroker. De har tonnevis med erfaring, men alt går ikke på skinner for dem heller. Det kan komme både av uoppmerksomhet, trøtthet eller ren og skjær uflaks.

AMSTERDAM: Mange drar til den nederlandske storbyen for å shoppe. Men uten legitimasjon er det ikke lett å komme seg med flyet hjem. Også ved hjemkomst tar det tid å få ny på plass, forteller Hedda i reisebloggen Tenk koffert. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix   Foto: Color Factory 7.1
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 27. jun. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Hedda Bjeren fra Oslo stå bak Tenk koffert. Hun fikk seg en lekse på shoppingtur i Amsterdam.

– Jeg gikk i en av de mange handlegatene, hadde vesken over skulderen og svære handleposer i begge hendene. Midt i en stor folkemengde klarte noen å klippe av meg håndvesken og ta den med seg. Jeg skulle hjem samme dag, og alt jeg trengte forsvant: Pass, penger, legitimasjon og mobil.

Hun fortet seg til flyplassen, og planen var å anmelde på politistasjonen der. Da fikk hun forhåpentligvis dra hjem, selv om hun ikke kunne legitimere seg. På politistasjonen ble hun møtt av to politimenn som ikke kunne ett ord engelsk.

Hedda står bak reiseloggen Tenk koffert.
Jeg aner til dags dato ikke hva som står på den anmeldelsen

– Jeg forklarte meg – på engelsk, de skrev ned på nederlandsk. Jeg aner til dags dato ikke hva som står på den anmeldelsen, men jeg tok i alle fall med meg arket til flyselskapets skranke og ba om å få dra hjem til tross for hva som hadde skjedd. Det ble et veldig strev. De var ikke særlig lystne på å sende meg med flyet når de ikke visste sikkert hvem jeg var.

Etter mye om og men, kroppsvisitasjon og det hele, fikk hun endelig dra hjem. Problemene var likevel ikke over.

– Vel hjemme fikk jeg masse styr med banken, for de ville ikke bestille nytt bankkort til meg når jeg ikke hadde pass … Alt tok veldig lang tid å få på stell igjen.

Heddas lærepenge: Legg alltid igjen minst én form for legitimasjon hjemme. Hvis jeg for eksempel vet at jeg ikke skal kjøre bil på reisen, lar jeg førerkortet bli igjen hjemme. Slik er jeg i alle fall sikret å få bestilt meg nye kort igjen, uten krangling og mas. Jeg pleier også å la ett kort ligge i bagasjen, og så ha resten i håndvesken.

DNBs reiseforsikring er best i test