ADHD-app for styring av økonomi

Del på
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Plus

Beskrivelse av idé

Vurdering: 0

ADHD innebærer bla. problemer med å organisere, holde oversikt, styre og tenke konsekvenser. Det skyldes ikke latskap eller vond vilje, men at hjernen ikke jobber på samme måte som hos dem som ikke har dette handikapet. Mange unge og voksne sliter veldig med egen økonomistyring. En app må være enkel og oversiktlig og kanskje også gi mulighet til å sette sperringer for nettkjøp (jfr. spillselskapen

Kategori: Annet Stikkord: adhd app tilpasset funksjonshemming enkel styring og planlegging av økonomi

Stem på idéen

DNB Labs stemme avgitt
stemme avgitt
Google + stemme avgitt
stemme avgitt
1

Status

Idé som er til vurdering.

Vedlegg

Ingen vedlegg

Kommentarer

2 Kommentarer om ADHD-app for styring av økonomi

  1. Appen bør kanskje lære brukeren at penger er til for å spares ikke brukes, og at medisiner ikke er noen garanti mot økonomisk “idioti” man må lære seg å ta ansvar selv, men jeg syns det er en knakande kul ide. Men kanskje den bør belønne mer enn straffe, hvis man har spart så og så mye utløses det en tilfeldig bonus med ujevne mellomrom som man får tillatelse til å bruke av sine egne sparepenger, med full jackpotlyd og bilde i appen. :) Mvh en som vet hva du snakker om, adhd/bipolar er en dårlig kombo sammen med økonomi.. Spillegalskap kan bli et problem hvis man havner i den mentale tilstand at man er for ukonsentrert og oppgitt til å bry seg. Pluss at man blir revet med, det er moro å vinne. Så når man taper spiller man til man begynner å vinne igjen, til slutt er det selve spillingen og ikke pengene som betyr mest.

  2. Ja, ikke sant det er en god ide! Jeg har også AD(H)D. Synes det er veldig vanskelig å være ajour med oversikt over økonomien. Det til tross for at jeg har laget budsjett for hver måned osv. Har stadig planer om å føre regnskap, noen måneder tar jeg tak i det, de fleste månder glemmer jeg det. Men det er jo egentlig så viktig for å bli klar over hvor pengene går – eks. så er jeg alt for ofte innom kaffebaren, betaler unødvendig parkering, brus og sjokoldade på bensinstasjonen, og klær på Zalando. Det går akkurat rundt, men det stresser meg noe jævelig å feks. se at jeg denne måneden har 2000 kroner igjen etter at alle regninger er betalt. Det er til mat, drivstoff og husholdning.

    Ikke for straff jeg heller. Belønning med bonus er spennende. Event. at bonusen settes over til lukket konto til en aktiviet man har prioritert, eks. sparing til ferie.

    Jeg kunne og tenke meg at bankene ansatte rådgivere som har spesialkompetanse på vanlige problemer/diagnoser som ADHD og bipolar, og som kunne være tilgjengelig som økonomiske veildere, eks, med møter hver måned for gjennomgang, besvisstgjøring og planlegging.

Leave a Reply