Vil du ha videomøter med banken?

Vurdering: +2

Cropped image of businessman video conferencing with colleague at deskTeknologi har åpnet mange nye muligheter og på mange måter kan vi si at verden føles mindre og mindre. Uansett hvor vi er kan vi snakke med hverandre: på telefon, skriftlig eller via video. Du bruker kanskje FaceTime og Skype når du snakker med venner og familie?

Stadig flere bedrifter bruker også video aktivt i sine kundesamtaler. Nå ønsker vi å se på muligheten for å bruke video enda mer, men vi vil gjerne høre hva dere synes om dette!

 

 

Ville du ha benyttet video i ditt neste møte med banken?

Loading ... Loading ...

 

Har du noen idéer til hvordan banken kan bruke video? Gi oss gjerne dine innspill i kommentarfeltet under.

Vi gleder oss til å høre fra dere.

Hilsen oss i DNB

 

6 Kommentarer om Vil du ha videomøter med banken?

  1. hei. Jeg kunne tenke meg å få inn i nettbanken oversikt over de kortene som jeg har og som administreres av DnB. Eksempel kan være AMEX og Cresco ( det er disse jeg har og benytter) Det kan selvfølgelig være andre typer også og da må de bli gitt samme mulighet.

  2. Dere behøver bare iMac. De kan brukes til både FaceTime, Google Hangouts og Skype. Jeg sitter med kundeservice oppringinger selv og vurderer også å tilby video til kundene mine.

  3. Jeg tenker med en gang at videomøter med banken vil gjøre at man mister noe av forholdet til personen på “andre siden”. Man oppfatter ikke ting som kroppsspråk og ‘romfølelse’ på samme måte, og får ikke den nærheten man kanskje får ellers i et ‘IRL’ møte. På den andre siden gjøres mer og mer i nettbank uten noe muntlig menneskelig kommunikasjon, så som et slags ekstratilbud på ting som allerede gjøres skriftlig eller i nettbank vil det gi merverdi for noen.

  4. Jeg ser for meg muligheten til å bruke video i visse sammenhenger som f.eks. forhold som i dag tas på telefon eller som ikke krever dypere samtaler. Jeg har i lengre tid hatt en personlig rådgiver i DNB. Vi har ikke hatt mange møter, men de vi har hatt har vært verdifulle. Skal det tas mer prinsippielle/viktige beslutninger vil jeg klart foretrekke personlig kontakt med en slik person fremfor en videosamtale. Jeg tror det kan være plass til begge dele – det gjelder å finne den rette balansen mellom ren nettbank automatikk, video/tlf. og personlig møte.

  5. Jeg ville absolutt foretrukket om dere kunne integrert med appear.in (eller tilsvarende løsning).

    webrtc har kommet så langt at det bør være unødvendig å kreve at kundene har eksempelvis Skype eller Hangout.

  6. Dersom jeg bruker Skype / Lync ønsker jeg å kunne benytte det, dersom jeg benytter en browser, så ønsker jeg å bruke det – WebRTC teknologi er supert for nettleser :)

Leave a Reply