Boliglån i utlandet

hus med basseng

På jakt etter feriebolig? Vi kan tilby deg en finansiering med sikkerhet i den boligen du planlegger å kjøpe. Med hovedfokus på skandinaviske kunder kan DNB Luxembourg tilby finansiering som kan bringe deg et skritt nærmere dine mål.

Vi kan åpne dørene til din feriebolig

Til tross for at flere og flere går med planer om å kjøpe en feriebolig i utlandet, er prosessen fortsatt ganske ukjent for de fleste. Det er også en fordel å ha tenkt i gjennom hvorfor du ønsker å kjøpe en feriebolig i utlandet. Er det en ren investering, skal du kun bruke den privat, er det en foreløpig utleiebolig som du tenker å benytte på heltid når du blir pensjonist? Det er viktig å ha en klar oppfatning om dette slik at du kan finne en eiendom som passer dine behov.Våre norske rådgivere har lang erfaring og kjenner til hele prosessen, de kan gi deg nyttige råd og tips om kjøp og finansiering av feriebolig i utlandet. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale.

Nyttige tips ved kjøp av feriebolig

  • Det kan være smart å leie feriebolig i det området du liker best før du velger å kjøpe på den tiden av året du ønsker å tilbringe der. Det kan være store sesongvariasjoner. Skal du leie ut ferieboligen anbefaler vi at du sjekker ut reguleringer om utleie i det aktuelle området. Det kan også være fornuftig å leie ut i samme valuta som du vil få utgifter i.
  • Vær nøye med å sjekke ut reguleringsbestemmelsene for området så du ikke plutselig får en høyblokk rett foran boligen eller en motorvei i hagen.
  • Sjekk om det er heftelser og hjemler på eiendommen og at alle fellesutgifter og kommunale avgifter er betalt. Sjekk at selgeren er den faktiske og reelle eieren av objektet.
  • Sjekk sameiets økonomi. Er det mange usolgte enheter, kan regningen for felleskostnader som basseng, vakthold, renovasjon og forsikringer fort bli høye.
  • Det er hensiktsmessig å låne i samme valuta som eiendommen omsettes i for å oppnå en lavest mulig valutarisiko knyttet til investeringen. Når du selger du vil du få betalt i Euro og da kan det være risikabelt å ha et lån i norske kroner som skal innfris. Valutasvingningene mellom euro og norske kroner viser at dette kan gi store utslag den dagen man eventuelt skal selge boligen igjen.
  • Husk skatt, arv og valuta, -å kjøpe i et annet land betyr også delvis skatteplikt og fradragsrett til et annet land. Tenk gjennom konsekvensene og sett deg inn i regelverket.
  • Bruk fagfolk, «as is» betyr «as is» i Spania, Portugal og Frankrike. Det er ofte for sent å klage når eiendommen allerede er overdratt til deg som ny eier. Få en fagmann til å vurdere boligen og prisen før du kjøper,- det er korte frister på reklamasjon.
  • Ikke skriv under på en kontrakt du ikke forstår innholdet av. Alt for mange «tenker norsk» og stoler totalt på meglere. Still spørsmål og be om dokumentasjon for svarene. Kjøper du en bolig under oppføring er bankgaranti et absolutt krav.

Les mer om boliglån i

» Frankrike
» Portugal

Disclaimer

» Les disclaimer