A

for Aksjefond

Aksjer + fond = Aksjefond. Easy-peasy. Det å eie en aksje gjør deg til medeier i en bedrift som er notert som aksjeselskap på børsen. Tenk deg en “spareklubb” der mange vanlige folk samler sine penger og lar en proff forvalter kjøpe aksjer eller rentepapirer for klubben. Det er et fond!

Spre risiko

Siden fondet består av aksjer i mange forskjellige selskaper spres risikoen, sammenlignet med om du bare skulle satset på én eller noen få enkeltaksjer.

Er du opptatt av klima og miljø, eller er du for eksempel en tech-nerd? Da kan du finne fond som satser på selskaper innen bærekraft og fornybar energi eller ny teknologi. Du kan også “safe” mer og gå for fond som bare kjøper de største og mest anerkjente selskapene på verdens børser.

Anbefalt tidshorisont per sparemetode

  • Bankkonto 1-2 år
  • Kombinasjonsfond 3-5 år
  • Aksjefond 6 år eller mer

Sjekk også ut B for BSU og S for sparing.

Gi pengene dine verdi

Visste du at penger på bankkonto taper seg i verdi fordi inflasjonen gjør pengene mindre verdt? Med aksjefond kan du forvente - men er jo aldri garantert - en årlig gjennomsnittsavkastning på fire og en halv prosent mer enn på sparekonto i en periode på minst seks år.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB