B

for Bolig­markedet

Det er stort å flytte for deg selv, og det er bare å nyte. Men etterhvert vil kanskje spørsmålet dukke opp om hvordan gå fra å leie til å eie? For det er jo kanskje den aller største drømmen.

Tre tips til hvordan skippe køen inn på boligmarkedet

  1. Cash is king, som alltid. Du trenger: Fast jobb + en egenandel på minst 15 % av lånesummen. Det krever litt. Men kjøper du med kjæresten eller en venn eller to, rykker du raskere fremover mot målet. Eller team opp med bestemor eller foreldre som medeiere.
  2. Vi er flokkdyr og følger gjerne strømmen dit “alle vil bo”. Men det er smart å se litt forbi det uperfekte og se muligheter der andre kanskje snur i døra. En litt småsliten eller skjult perle i et “glemt” område? Timing er også viktig - juli og høstmånedene er ofte lavsesong.
  3. Tiden er din venn når du er ung og å begynne å spare så tidlig som mulig til egenkapital er alfa og omega - særlig om du ikke har foreldre som kausjonister eller kan kjøpe med andre. Fast månedlig spareavtale er smart - og har du skattbar inntekt, er buzzordet BSU!

Se også B for BSU og F for Finansieringsbevis.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB