F

for Fastrente

Eller skulle vi si F for Forutsigbarhet? Fastrentelån er et lån med bundet rente - slik at du alltid vet hva du skal betale og når.

Du kan binde renten i en begrenset tidsperiode, som regel er det snakk om tre til fem år. Binder du renten på lånet ditt, vil det si at du har en fast, avtalt rente som forblir den samme uavhengig av hvordan den flytende renten i markedet svinger (se også F for Flytende rente).

Binder du renten, kan du oppleve at fastrenten din kan være lavere enn den flytende, men du kan også oppleve det motsatte, nemlig at du har en høyere rente enn markedsrenten.

Velger du fastrente, kan du med andre ord oppleve at det føles veldig smart eller litt irriterende. Men fordelen med fastrente er jo selvfølgelig at det gir trygghet og stabilitet. For noen passer det å binde renten på halve lånet – da blir de jo alltid fornøyd med renten på den ene delen.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB