F

for Flekkfjerning

Lite er helt sikkert her i livet, men noe du alltid kan stole på er at du vil søle og få flekker på tepper, plagg og møbler.

Den lille Flekkfjerningsskolen

  • Rødvin: Vær rask! Strø salt på flekken for så å fjerne saltet, eller gni godt med Zalo. Skyll godt! Er det et plagg, legg det i vaskemaskinen etter at du har forsøkt å fjerne flekken. Dersom stoffet du har sølt rødvin på, er hvitt, kan du ta sitronsaft på flekken og la den virke en stund før du strør salt på. Skyll deretter godt og gni flekken med vanlig tøyvaskemiddel. Legg flekken over en sil/et dørslag, og hell over kokende vann.
  • Blod: Absorbér så mye som mulig av blodet med tørkepapir. Pass på at du ikke gnir det utover. Skyll flekken med kaldt vann og gjenta behandlingen. Litt eldre flekker fjernes best ved å helle litt flytende vaskemiddel direkte på flekken og la det virke cirka en halvtime. Blod må fjernes ved maks 40 grader, fordi for varmt vann får proteinene i blodet til å binde seg, og da blir det vanskeligere å få bort. På gamle blodflekker kan du bruke rustfjerner.
  • Tyggis: Legg plagget i fryseren over natten og knekk/skrap av tyggegummien. Eventuelle rester kan fjernes med plasterfjerner.
  • Fett: Hell litt Zalo på flekken, la det virke i opptil en halvtime. Vask deretter i maskin på så høy temperatur som stoffet tåler. Pass på å skylle av Zaloen før du legger plagget i vaskemaskinen, på grunn av fare for overskumming
  • Stearin: Fukt flekken godt med varmt vann blandet med litt Zalo eller legg et stykke matpapir, tørkerull eller et kaffefilter på flekken, og stryk oppå med et strykejern. Gjenta til flekken er borte.

Se også K for Klesvask.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB