F

for FOMO

Vi mennesker er flokkdyr og trekkes instinktivt mot sosial tilhørighet, og med sosiale medier er det naturlige instinktet på speed. FOMO står for Fear of Missing Out.

Frykten som ofte kommer snikende når du ser feeden på Instagram eller Snapchat - alle har det jo mer spennende enn meg akkurat nå? Å være med på “alt” gjør deg utbrent og tapper kontoen.

Slik kan du ta kontroll

  • Prøv å prioritere de tingene du virkelig ikke har lyst til å gå glipp av. Er det en hyttetur med venner eller en kul sommerfestival? Sett av penger god tid i forveien og dropp det andre i mellomtiden.
  • Fokuser på de mer langsiktige drømmene du har. Et allerede stramt budsjett ryker fort og du må kanskje takke nei til litt flere festligheter i hverdagen. På den positive siden kommer du nærmere målene dine. En smart snarvei er å sette opp sparemål i appen Spare.
  • Snu fokus mer mot JOMO, eller the Joy of Missing Out, som er det nye FOMO. Tenk så digg om verden var bare din østers, hvor du gjør noe du elsker og glemmer å sjekke feeden. Ren lykke!

Se også G for Gruppepress og M for Mental helse.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB