F

for Fripolise

Noe av det beste i livet kommer fra Italia: pizza, pasta og “La dolce vita” - og jammen kommer ikke ordet “polise” også fra Italia. Det kommer av italienske “polizza” og betyr “liten seddel”.

Så en fripolise er altså “frihet på en liten seddel”? Ja, på mange måter - siden det er penger jobben din sparer til deg. Og penger gir jo som kjent frihet.

Alle bedrifter er pålagt å spare til pensjon for sine ansatte. Når du slutter i en jobb, kalles det oppsparte beløpet fra denne arbeidsplassen for en fripolise eller... hold deg fast:
P e n s j o n s k a p i t a l b e v i s.

Akkurat dét er kanskje ikke like italiensk. Men det kan hjelpe deg å leve som en ekte italiener. Etter hvert som du jobber flere steder, får du flere poliser eller bevis. Pengene er du sjef over - når du har fylt 62 år. Da er du blitt skikkelig voksen og kan begynne å bruke dem.

Fripoliser og pensjonskapitalbevis er av de tingene i livet som ikke er høres så kult ut, men som er veldig, veldig viktig for å ha det gøy når du blir gammel.

Se også P for Pensjon.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB