H
for hygiene
Se våre DOs and DONTs.
DOs
- Vi mennesker er skikkelige virus- og bakteriespredere, så vask alltid hendene før du lager mat eller spiser.
- Skyll oppvaskkluten i kaldt vann etter at du har brukt den i varmt vann. Hvis du henger den opp varm, blir den fortere sur. Av og til kan du gi den et deilig klorbad for å fjerne bakterier. Og en skitten oppvaskbørste - gi den en runde i oppvaskmaskinen!
DONTs
- Om du ikke vil ha en skikkelig chicken run til toalettet når du har kuttet rå kylling, så ikke glem å vaske hender, kniv og fjøl godt. Og aldri kutt grønnsaker der du har hatt rå kylling uten å vaske godt. For i rå kylling finnes en masse nasty bakterier som kan gi diaré, magesjau og alt du ikke vil ha.
- Ikke bruk kjøkkenkluten til å vaske bort flekker og matsøl - bruk alltid kjøkkenpapir.
Se også H for Holdbart.